Maran Kippen

History

Geschiedenis De Maran was een van de laatste rassen die Groot-Brittannië binnenkwamen. Het ras werd midden 19e eeuw in Frankrijk in de stad Maran ontwikkeld voor zowel het vlees als de eieren. Een Londense groothandelaar begon de eieren in het VK te importeren. De grote, bruine eieren vielen in de smaak en er was veel vraag naar. Dat leidde ertoe dat Engelse boeren de Maran ook gingen fokken.

Behaviour

Marans kunnen lui zijn. Als ze de gelegenheid krijgen worden ze heel gauw dik en daarom is het het best om ze zoveel mogelijk buiten te laten scharrelen om dat te voorkomen. Marans zijn makkelijk te verzorgen en als ze de ruimte krijgen zijn ze actief. Het is een tegen ziekten bestand ras.

Varieties

Het grootste deel van de Marans die we tegenwoordig zien heeft de koekoekkleur, variërend van donkergrijs tot zilver. Ze hebben helderoranje ogen en witte poten. En het beste is nog, dat ze een bijna chocoladebruin ei produceren en heel sappig vlees hebben. In de jaren veertig waren ze populair op tentoonstellingen. Er waren toen veel meer kleuren, waaronder goud-koekoek.

Status

Common

Your Images

Latest Reviews For Marans (0 of )

  • 5 Sterren: 0 (0)
  • 4 Sterren: 0 (0)
  • 3 Sterren: 0 (0)
  • 2 Sterren: 0 (0)
  • 1 Sterren: 0 (0)
Gemiddelde beoordeling:

           (Gebaseerd op 0 reviews)

Schrijf een review

Gerelateerde producten

 
 
Omlet Cartoon