Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Welke hamster zal ik kiezen?


Er zijn vrij grote verschillen in formaat, karakter en de behoeften van de verschillende hamstersoorten. Welk soort hamster het beste bij u past hangt van uw situatie af: hoe comfortabel vindt u het om een klein diertje vast te houden? Wat voor soort hamsterkooi heeft u? Heeft u een voorkeur voor het geslacht? Wie is de voornaamste verzorgen? U moet goed over deze vragen nadenken om een juiste beslissing te maken. Hieronder vindt u informatie die hopelijk van pas komt bij het maken van uw keuze.


Wanneer u overweegt om een hamster te kopen of adopteren, moet u er zeker van zijn dat u (of degene voor wie u het dier koopt) zich op uw gemak voelt wanneer u het dier in handen heeft. Hamsters zijn bijzonder bewegelijke dieren met een hoop energie, een eigenschap die het lastig kan maken om ze in handen te hebben. Daarom geven veel mensen de voorkeur aan een goudhamster, de grootste hamster die als huisdier wordt gehouden. Ook deze hamsters zijn snel, maar niet zo snel en springerig als hun kleinere soortgenoten.

syrian hamsters
Goudhamsters zijn de grootste hamstersoorten die als huisdier worden gehouden

Het is niet aan te raden kinderen jonger dan tien jaar zonder toezicht alleen met een hamster te laten, of een kind (zelfs een jonge tiener) alleen voor het dier te laten zorgen. Een ouder of verzorgen moet de uiteindelijke verantwoordelijkheid op zich nemen, en dit is geen grote klus! Mensen van alle leeftijden vinden het leuk om voor deze karaktervolle diertjes te zorgen en er een band mee op te bouwen.


Als u al een hamsterkooi heeft, dan bepaalt dit wat voor soort hamster u kunt houden. Bijvoorbeeld, als de kooi spijlen heeft, dan bepaalt de afstand tussen de spijlen of u wel of geen dwerghamster kunt nemen. Als de afstand te groot is kunnen kleine hamstersoorten zoals de woestijndwerghamster ertussendoor ontsnappen.


Wanneer u een voorkeur voor een mannetje of juist een vrouwtje heeft, kan het een goed idee zijn om eerst te kijken of er verschillen zijn tussen de geslachten van de hamstersoort die u op het oog heeft. Bijvoorbeeld, als u overweegt een vrouwtje aan te schaffen, dan is het goed om op de hoogte te zijn van genderspecifieke eigenschappen zoals geur en karakter. Voor meer informatie over de verschillen tussen de geslachten van hamstersoorten, klik hier.

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties