Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Symptomen en hamsterziekten


U zult uw hamster steeds beter leren kennen en kunnen zien of uw hamster gezond is of niet. Hoe langer u uw hamster heeft, des te beter u weet hoe actief hij doorgaans is, hoe hij eruit ziet, hoeveel hij eet, hoe hij loopt, etc.


hamster health symptoms
U zult uw hamster steeds beter leren kennen en weten hoe hij zich doorgaans gedraagt

Een gezonde hamster heeft een normale, gelijkmatige tred, heeft heldere en schone ogen, een gezonde huid (ook van zijn oren) en een goede vacht zonder plekken, parasieten, wondjes en zwellingen. Hun tanden zijn ongeveer even lang als de tand ernaast en zijn niet te lang. Rond hun mond zijn geen wondjes of schrammetjes zichtbaar. Hun nagels hebben een gezonde lengte en hun pootjes zien er mooi uit en zijn niet opgezwollen. Hun achterste is schoon en er is geen ontlasting, bloed of vocht zichtbaar.


Een hamster kan lijden aan verschillende ziektes. We hebben een aantal opgesomd in het hoofdstuk 'Hamsterziektes' maar er bestaan veel meer ziektes waar uw hamster last van kan krijgen. Het is lang niet altijd mogelijk om zelf een diagnose te stellen en het kan nodig zijn om een dierenarts te raadplegen. Houd de gezondheid van uw hamster altijd goed in de gaten door te kijken of hij zich gedraagt zoals anders en door erop te letten of hij tekenen vertoont dat hij pijn heeft of zich niet goed voelt.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties