Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Gezonde hamstertanden


Hamstertanden zijn normaal gezien erg sterk en gezond, maar soms kunnen er problemen ontstaan.


Gezonde hamstertanden hebben een gelijke lengte en zijn vrij geel. U zult deze kleur er misschien niet erg fris uit vinden zien, maar het is niets om u zorgen over te maken. Als hamsters ouder worden is het geheel normaal dat hun tanden wat donker de worden en niet meer zo mooi wit zijn als toen ze jong waren.

healthy hamster teeth
Tanden zijn voor hamsters erg belangrijk

De twee voortanden, onder en boven, moeten ongeveer dezelfde lengte hebben. De ondertanden zullen meestal ietsje langer zijn dan de twee boventanden. Als een tand een stuk korter is dan de tand ernaast, dan is de tand waarschijnlijk afgebroken. Hoewel de tand na verloop van tijd weer zal aangroeien, kan het pijn veroorzaken bij uw hamster of hem ervan weerhouden voldoende te eten.


Iets anders om in de gaten te houden is of de tanden van uw hamster niet te lang worden. In plaats van dit probleem vast te stellen door de tanden te inspecteren, is het een goed idee om het gedrag van uw hamster in de gaten te houden en op bepaalde signalen te letten. Heeft uw hamster bloed rond zijn mond, of kleine wondjes elders op hun lichaam die veroorzaakt kunnen zijn door tanden? En het belangrijkste, heeft uw hamster problemen met eten? Als het antwoord op deze vragen 'ja' is, is het aanbevolen om met uw hamster naar de dierenarts te gaan.

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties