Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hamsterkooien


Er zijn veel verschillende soorten hamsterkooien verkrijgbaar. Van de modernere opties zoals de Qute, tot de meer traditionele hamsterkooien die verkrijgbaar zijn bij de plaatselijke dierenwinkel. Hoewel specifieke kooivereisten verschillen per hamstersoort, is het altijd aan te raden de grootste en meest praktische kooi aan te schaffen die u zich kunt veroorloven.


Voordat u een kooi uitzoekt, is het eerst van belang dat u bepaalt welke hamstersoort u wilt hebben, en hoeveel hamsters u gaat aanschaffen. Door deze vragen eerst te beantwoorden zult u waarschijnlijk uiteindelijk geld besparen. Hoe de hamstersoort die u kiest moet worden gehouden, is namelijk van grote invloed op hoe hun huisvesting eruit moet zien. Bijvoorbeeld, sommige hamsters kunnen niet in paren of in een groep worden gehouden, en andere soorten (zoals de goudhamster) hebben een ruimere leefomgeving nodig. Goudhamsters kunnen niet samen worden gehouden. Als u dus twee van deze hamsters als huisdier wilt houden, zult u twee aparte kooien voor ze moeten aanschaffen. Lees voor meer informatie over welke hamstersoorten samen kunnen worden gehouden ons hoofdstuk 'Welke hamstersoorten kunnen samen worden gehouden?'.


Welke hamstersoort u wilt gaan houden is van invloed op de huisvesting die u moet aanschaffen

Wanneer u een hamsterkooi uitzoek, is het verstandig om hiervoor eerst een plaats in uw huis te kiezen. De afmetingen van hamsterkooien verschillen, dus u zult vast iets kunnen vinden dat op de plaats past die u voor de kooi in gedachten heeft. Wees er alleen zeker van dat het onderkomen groot genoeg is voor uw hamster. Een goed uitgangspunt is dat de vloeroppervlakte minimaal 80cm diep moet zijn en 50cm breed en dat de ruimte boven de vloer ongeveer 25cm moet bedragen.


Niet alle hamsterkooien zijn even mooi, maar de Qute (hierboven weergegeven) ziet eruit als een stijlvol tafeltje dat prachtig opgaat in uw interieur. Deze hamsterkooi is verkrijgbaar in drie kleuren en wanneer u kiest voor de optionele opberglade kunt u al uw hamsterbenodigdheden netjes bij elkaar bewaren.


Omdat er zoveel verschillende soorten hamsterkooien verkrijgbaar zijn, is het altijd goed om eerst de reviews te lezen of aan een vriend die zelf hamsters houdt advies te vragen. Niet alle hamsterkooien zijn van goede kwaliteit zodat het gevaar bestaat dat hamsters hun weg naar buiten knagen. Andere kooien zijn te klein voor hamsters of hebben niet genoeg klimmogelijkheden. Wanneer u een kooi voor uw hamster aanschaft, zal hij hier waarschijnlijk zijn hele leven in moeten wonen. Het is daarom belangrijk dat de kooi geschikt is voor hem.


Welke kooi u ook kiest, controleer altijd of het onderkomen geen scherpe randjes bevat waaraan uw hamster zich kan bezeren en dat er geen mogelijk is dat uw huisdier kan ontsnappen. Hamsters zijn ware artiesten als het aankomt op ontsnappen, het zal u verbazen door wat voor kleine doorgangen hamsters een weg naar buiten weten te vinden.

Reacties:

Bernd, 23 november 2019

is zo een buis ook apart verkrijgbaar? de vorige hamster heeft gebeten in de 'trapjes' en die is versleten. Dank voor antwoord! Bernd