Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Wat is een goede plek voor een hamsterkooi?


Bij het uitzoeken van een plaats voor de hamsterkooi is het goed om met een aantal dingen rekening te houden:


 1. Zet de kooi op een rustige plaats

  Uw hamster slaapt het grootste deel van de dag. Wanneer er veel lawaai is rond zijn kooi zal hij wakker worden. Hamsters kunnen wat humeurig worden wanneer ze niet genoeg slaap krijgen. Het is daarom het beste om de kooi op een relatief rustige plaats te zetten.


 2. Houd ze uit de buurt ultrasound

  Hamsters hebben een bijzonder goed gehoor en ze kunnen geluiden opvangen die wij niet kunnen horen. Elektronische apparatuur maakt, hoewel wij dit meestal niet kunnen horen, vaak veel geluid. Ultrasound komt van tv's en computers, maar ook van bijvoorbeeld vaatwasmachines en zelfs kranen.


  hamster ears are sensitive
  Hamsters kunnen dingen horen die wij niet kunnen horen, zoals ultrasound

 3. Licht

  Hamsters kunnen het beste in een ruimte worden gehouden waar 's avonds het licht ongeveer op hetzelfde moment uit gaat. Hamsters kunnen wennen aan een zekere hoeveelheid licht, maar wanneer ze in een ruimte staan waar het licht op onregelmatige tijdstippen aan en uit gaat, zullen ze hiervan in de war raken en dit zal hun slaapschema verstoren.


 4. Temperatuur

  Hamsters kunnen het snel te warm of te koud krijgen. Heel belangrijk is dat de hamsterkooi nooit in direct zonlicht wordt geplaatst, niet in de buurt van de verwarming, haard of ventilator staat, niet in een badkamer wordt geplaatst of op plaatsen waar het vochtig is of waar het tocht. Een plaats die zeker niet geschikt is voor de hamsterkooi is de serre, omdat het hier snel erg warm kan worden. De beste plaats om een hamsterkooi neer te zetten is een plaats waar de temperatuur constant is, een gang of garage is dus zeker geen geschikte plaats.


 5. constant temperatures
  Hamsters geven de voorkeur aan een plaats waar de temperatuur constant is

 6. Vermijd bijkeukens en garages

  Deze plaatsen bevatten vaak schadelijke stoffen en stof. Ook schommelt hier de temperatuur meestal sterk.


 7. Geschikte ondergrond

  Als u de hamsterkooi niet op de grond kunt zetten, zoek dan een plek met een stabiele ondergrond zodat de kooi niet kan vallen. Als u een Qute hamsterkooi heeft is dit nooit een probleem. De Qute is bijzonder stabiel en heeft geen tafel of steun nodig.


 8. Andere huisdieren

  Wanneer grote dieren in de hamsterkooi kunnen gluren zorgt dit gegarandeerd voor stress bij uw hamster. In het wild zijn hamster prooi voor veel verschillende dieren. Katten en honden jagen uw hamster angst aan, zelfs als ze alleen maar met hem willen spelen. Houd uw kat of hond dus uit de buurt van de hamsterkooi (en uit de buurt van uw hamster wanneer hij buiten zijn kooi is).

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties