Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Is een hamster iets voor mij?


Hamsters zijn geliefde huisdieren van duizenden mensen over de hele wereld. Het zijn verrassend karaktervolle individuen die een sterke band met hun eigenaren ontwikkelen. Hamsters zijn vrij makkelijk te verzorgen maar niet geschikt voor jonge kinderen. Ook als een kind ouder is dan tien of elf jaar dienen de ouders of verzorgers erop toe te zien dat er goed voor het kleine wezentje wordt gezorgd.


Hamsters kunnen lieve huisdieren zijn en zijn een leuke toevoeging aan een gezin. Toch zijn er een aantal dingen die u zich moet bedenken voordat u een dier aanschaft. Ten eerste moet u er zeker van zijn dat iedereen akkoord gaat met het hebben van een huisdier voordat u er een aanschaft. Een hamster neemt misschien niet veel ruimte in maar ze moeten wel dagelijks worden verzorgd en hun onderkomen moet regelmatig worden schoongemaakt. Met moderne hamsterkooien zoals onze Qute neemt dit maar weinig tijd in beslag.


should I get a hamster
Zoals alle huisdieren moeten ook hamsters regelmatig worden verzorgd

Ten tweede moet u onthouden dat hamsters nachtdieren zijn. Hoewel sommige hamsters zich kunnen aanpassen en wakker worden in de namiddag of vroege avond, mogen ze overdag niet wakker worden gemaakt omdat dit stress kan veroorzaken. Dit houdt in dat als een hamster als huisdier voor een kind is bedoeld, hun slaapritme niet gelijk loopt en de mogelijkheid tot interactie beperkt is. Hamsters zijn geschikter voor mensen die later wakker blijven, omdat er dan met ze gespeeld kan worden en er een band kan ontstaan. Deze interactie is in het belang van beide partijen - hamsters zijn doorgaans van hun eigenaren afhankelijk voor vermaak en gezelschap, omdat ze meestal alleen moeten worden gehouden.

Hamsters brengen graag tijd door met hun eigenaren

Ten derde zal een hamsters handtam moeten worden gemaakt. Ze moeten eraan wennen in het gezelschap van mensen te zijn en te worden opgetild. Hoe lang of kort dit duurt is afhankelijk van de hamstersoort die u kiest.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties