Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Is een hamster of cavia meer geschikt voor mij?


Hamsters en cavia's zijn heel verschillende dieren en het is verstandig goed na te denken over welk dier het beste bij u past voordat u een dier aanschaft. De belangrijkste dingen om bij stil te staan zijn:

 • Hoeveel ruimte heeft u?
 • Kunt u voor meer dan zeven jaar voor een dier zorgen?
 • Hoeveel geld wilt u aan uw huisdier uitgeven?
 • Wilt u meer dan één huisdier houden?
 • Heeft u al andere huisdieren?
 • Er zijn een aantal zaken waar u over na moet denken voordat u een huisdier uitkiest

  Hamsters zijn kleine dieren die een kleiner onderkomen en minder eten nodig hebben dan cavia's. Hamsters zijn fantastische huisdieren die tijdens de 2-3 jaar dat ze leven een band met hun eigenaar ontwikkelen. Ze hebben een goed, ruim onderkomen nodig, moeten regelmatig worden gevoerd en hebben voldoende beweging nodig. Deze dieren moeten alleen worden gehouden en hebben daarom vrij veel aandacht van hun eigenaren nodig. Omdat het nachtdieren zijn is interactie alleen mogelijk tijdens de late avond of 's nachts.


  Cavia's hebben dagelijks veel meer verzorging nodig dan hamsters. Over het algemeen wordt gezegd dat deze leuke huisdieren beter geschikt zijn voor volwassen en oudere kinderen (ouder dan tien of elf jaar). Als u besluit cavia's als huisdier te nemen, moet u hun hele leven voor hen kunnen zorgen. Een cavia wordt vaak ouder dan zeven jaar. Ook hebben ze een hok en een ren nodig, moeten in paren worden gehouden en hebben dagelijks verse groente nodig.

  hamster pet commit
  Denk goed na voordat u besluit een huisdier te nemen. U moet hem zijn leven lang kunnen verzorgen

  Zowel hamsters als cavia's vinden het niet fijn om in de buurt van grotere huisdieren te leven, zoals katten en honden. Misschien heeft uw kat of hond goede intenties en wil hij alleen maar met uw hamster of cavia spelen. Maar dit kan uw knaagdier schade toebrengen. Een poot op een hamster of cavia met de bedoeling het dier tot stilstand te brengen, kan enorm pijnlijk zijn. Een verlekkerde blik van een kat door de tralies van een kooi of ren kan veel stress en angst veroorzaken. Als u al grotere huisdieren heeft kan het verstandig zijn er geen kleinere huisdieren bij te nemen. Of u moet er heel zeker van zijn dat uw grotere dieren niet bij het onderkomen van uw kleinere dieren kunnen komen.


  Als u op zoek bent naar een huisdier voor uw kind, dan adviseren wij op zoek te gaan naar een ander huisdier dan een hamster of cavia. Cavia's zijn delicate dieren die veel ruimte nodig hebben, vaak een schoon hok nodig hebben en veel gevoerd moeten worden. Hamsters zijn nachtdieren die het niet fijn vinden om overdag wakker gemaakt te worden. Sommige mensen zijn van mening dat muizen geschikt zijn voor kinderen maar ook dit raden wij ten zeerste af. Voorkom dat een klein kind welk huisdier dan ook vasthoudt. Een kind kan het dier per ongeluk knijpen of het laten vallen en het zo verwonden. Het is verstandiger om een paar jaar te wachten totdat uw kind ouder is. Geef nooit de volle verantwoordelijkheid voor de verzorging van een huisdier aan een kind. Het verzorgen van een huisdier is een gezinsaangelegenheid.

  Reacties:

  Er zijn nog geen reacties