Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Huisvesting en nestmateriaal


Hamsters zijn binnendieren, al kunt u ze op een warme dag mee naar buiten nemen. Zorg ervoor dat u in huis een geschikt onderkomen heeft voor uw hamster zoals de Qute. Zet het onderkomen nooit in direct zonlicht, naast een verwarming of op een plaats waar het tocht.

Idealiter plaatst u het onderkomen in een rustige ruimte waar u uw hamster wel veel kunt zien. Zo zult u zien wat zijn dagelijkse routine is en kunt u zijn natuurlijke gewoontes leren kennen. Ook zal uw hamster u zo beter leren kennen.

Hamsters vinden het heerlijk om een eigen nestje te maken. Een geschikt onderkomen voor uw hamster heeft daarom een tochtvrije nestbak met hoge randen. Zo voorkomt u ook dat het nestmateriaal uit de kooi valt wanneer uw hamster aan het graven is. Wees er ook zeker van dat er voldoende ventilatie is zodat uw huisdier altijd genoeg frisse lucht heeft.

Zorg er altijd voor dat u een onderkomen kiest dat makkelijk kan worden schoongemaakt. Het is belangrijk dat het huis van uw hamster regelmatig wordt schoongemaakt. Veel kleine hoekjes en ruimtes kosten veel tijd om schoon te maken.

Wanneer u uw nieuwe hamster mee naar huis neemt is het belangrijk dat zijn nieuwe huis voor hem klaarstaat. Maak zijn onderkomen van tevoren gereed door het te voorzien van nestmateriaal, voer en water. Geef uw hamster de tijd om te wennen aan zijn nieuwe onderkomen. Door zachtjes tegen uw hamster te spreken kunt u hem aan uw stem laten wennen. Was uw handen voordat u uw hamster oppakt. Geur van bijvoorbeeld voedsel op uw handen kan uw hamster het idee geven dat hij op uw handen kan knabbelen.


hamster bedding is important
Er zijn veel soorten nestmateriaal verkrijgbaar. Het is echter verstandig een aantal te vermijden

Nestmateriaal
Uw hamster heeft een ruime laag nestmateriaal nodig waarin hij zijn nestje kan maken. De meest gangbare soorten nestmateriaal bestaan uit natuurlijke vezels, papier en hooi.

Pas wel op met synthetisch nestmateriaal. Wanneer uw hamster dit per ongeluk binnenkrijgt kan dit voor verstopping zorgen (omdat het niet kan worden verteerd).

Accessoires
Wanneer uw hamster aan zijn nieuwe huis gewend is, kunt u speeltjes aan zijn onderkomen toevoegen. Er zijn veel accessoires die de omgeving van uw hamster interessanter kunnen maken, zoals loopwielen, kleine holletjes, tunnels etc. Verrijk de Qute van uw hamster met bijvoorbeeld een eierdoos. Hieraan kan hij naar hartenlust knagen en er nestmateriaal van maken.

Buiten zijn onderkomen
U kunt uw hamster uit zijn onderkomen halen en hem de buitenwereld laten verkennen. Gebruik de nestlade van de Qute om uw hamster in te vervoeren binnen uw huis. Voor kinderen is het leuk om de nestlade op de grond te zetten zodat iedereen omstebeurt de hamster op kan tillen. Als u meer huisdieren heeft, zeker katten, zorg er dan voor dat zij zich niet in dezelfde ruimte begeven en niet binnen kunnen komen. Wanneer uw hamster los rondloopt, verlies hem dan nooit uit het oog en blijf bij hem in de buurt. Zorg ervoor dat uw hamster niet bij kabels kan komen en zich niet op plaatsen kan verstoppen waar u niet bij kunt wanneer u hem de vrijheid geeft om los rond te lopen.

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties