Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Vasthouden


Benader uw hamster altijd rustig, zonder onverwachtse bewegingen te maken. U wilt hem natuurlijk niet laten schrikken. Als hij slaapt, klop dat voorzichtig op de kooi of zijn huisje om hem wakker te maken en laat hem zelf uit zijn nestje kruipen. Pak uw hamster nooit uit zijn nest wanneer hij slaapt. Uw hamster zal schrikken en u misschien bijten.

Hoe til ik mijn hamster op?
Schep uw hamster voorzichtig met beide handen uit zijn nestbak. Geef uw hamster de mogelijkheid weg te komen als hij dat wil. Wacht dan een paar seconden en probeer het opnieuw. Herhaal dit totdat uw hamster zich in uw handen op zijn gemak voelt maar til uw hamster nog niet op. Doe dit een paar keer per dag gedurende de eerste dagen. Uw hamster zal aan u gewend raken en rustiger blijven wanneer u hem benadert.

Praat met een rustig stem tegen uw hamster en aai hem. Vermijd echter zijn kopje. Zodra u merkt dat uw hamster aan u gewend is geraakt kunt u hem optillen. Doe dit door een hand vastberaden maar voorzichtig rond zijn lichaam te plaatsen of door met beide handen een kommetje te maken. Beide manieren zijn geschikt, doe wat u en uw hamster het prettigst vinden.


hold hamsters carefully
Hamsters zijn kwetsbare diertjes, houd ze dus heel voorzichtig vast

Zodra uw hamster door heeft dat u hem niet zult bezeren, zullen zowel u als uw hamster zelfverzekerder worden. U zult zien dat uw hamster tevoorschijn komt omdat hij het prettig vindt om te worden opgepakt. Voor jonge kinderen kan het een goed idee zijn om hun vingers te spreiden wanneer ze een hamster vasthouden. Wanneer de hamster van de ene naar de andere hand loopt 'vallen' zijn pootjes tussen de vingers zodat hij zich minder snel kan bewegen.

Het is aan te raden de volgende stappen aan te houden wanneer u uw hamster uit zijn onderkomen haalt. Klop voorzichtig op de kooi, open de deur en zeg de naam van uw hamster. Wacht totdat hij naar het deurtje komt. Til uw hamster nooit uit zijn nest wanneer hij slaapt. Probeer uw hamster ook niet uit zijn huisje te halen door hem met uw vingen wakker te maken (grote kans dat een hamster dan zal bijten). Het kan een poosje duren voordat uw hamster naar u toe komt maar uiteindelijk zal het lukken. Beleef plezier met uw hamster door zijn beste maatje te worden.

Was uw handen altijd nadat u uw hamster in handen heeft gehad.

Het geschikte tijdstip
Hamsters slapen overdag veel! Om uw hamster aan te moedigen om wat actiever te zijn wanneer u wakker bent, kun u hem in de late namiddag voeren wanneer u thuis komt van uw werk of wanneer kinderen thuis komen van school.

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties