Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Mijn hamster krabt zich steeds


Als uw hamster zich voortdurend krabt, dan wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door een droge huid, schurft, mijten of een allergische reactie.


Zijn de oren van uw hamster erg droog en schilferig, dan kan uw hamster gewoon last hebben van een droge huid, net als veel mensen dat wel eens hebben. U kunt dit verhelpen door dagelijks een beetje vaseline op de achterkant van de oren van uw hamster te smeren. Dit zou het probleem moeten verhelpen en houdt de huid van uw hamster goed gehydrateerd.


Jeuk en krabben kan ook worden veroorzaakt door schurft. Sarcoptes schurft wordt veroorzaakt door mijten en veroorzaken een droge, geïrriteerde en schilferige huid. De mijten zijn minuscuul en niet met het blote oog zichtbaar. Ze veroorzaken echter veel ongemak en pijn omdat ze zich in de huid van uw huisdier nestelen. Het is voor de gezondheid van uw hamster van belang dat deze pijnlijke aandoening zo snel mogelijk wordt behandeld.


mange is very painful
Gezonde hamsters hebben geen huidaandoeningen en zullen zich niet veel krabben

Als uw hamster over zijn hele lichaam een droge en geïrriteerde huid heeft, kan het zijn dat uw hamster last heeft van een andere mijt. Mijten zijn kleine parasieten die op de huid van uw huisdier leven. Wanneer er sprake is van slechts een kleine hoeveelheid mijten, dan is dit geen probleem. Maar in groten getale kunnen ze voor veel ongemak zorgen. De huid van uw hamster zal schilferig zijn en er kan sprake zijn van haaruitval. U kunt dit behandelen met een medicijn dat uw dierenarts uw hamster kan voorschrijven.


Ook kan het zijn dat uw hamster allergisch is voor iets in zijn kooi. Allergieën kunnen gevaarlijk zijn als deze niet worden herkend of behandeld. Als het krabben samengaat met bijvoorbeeld niezen, hijgen, zwaar ademhalen of een afscheiding uit de neus of ogen, dan kan het zijn dat de jeuk wordt veroorzaakt door een allergie.


Onthoud dat het ook mogelijk is dat uw hamster lijdt aan meerdere gezondheidsproblemen tegelijkertijd. Bijvoorbeeld, als uw hamster zich krabt, een loopneusje heeft en moeite heeft met ademen, dan kan het zijn dat hij last heeft van zowel een luchtweginfectie als mijten. Als u zelf niet kunt achterhalen waardoor de jeuk bij uw hamster wordt veroorzaakt, dan zal uw dierenarts doorgaans een diagnose kunnen stellen.

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties