Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Welkom in de wondere wereld van de bij

Wat is klein, harig, zoemt en is één van de meest belangrijke dingen op onze planeet? Het antwoord komt vast niet als een verrassing: het is een klein insect, Apis Mellifera genaamd. Ook wel bekend als de honingbij.

Naar schatting verlenen er op elk gegeven moment rond 1 biljoen bijen een vrijwel onmisbare dienst aan de wereld door veel van onze gewassen te bestuiven. Van mandarijntjes in Californië tot kool in China, bijen zijn essentieel voor de productie van meer dan één derde van het voedsel dat wij elke dag eten.

Op zich zou bestuiving alleen al genoeg kunnen zijn om de bij een welverdiende medaille te geven voor "uitmuntende insectendiensten", maar dat is natuurlijk niet het enige wat bijen doen. In ruil voor een veilig onderkomen geeft de gulle bij de imker, en ons, honing en bijenwas.

In dit fantastische handboek voor bijenhouden leert u over bijen, de rol van de imker of bijenhouder, hoe de Beehaus werkt, en veel meer. Wij hopen dat het u inspireert om zelf bijen te gaan houden.

U kunt ook een PDF kopie van ons Handboek voor Imkers downloaden. Het PDF Handboek voor Bijenhouders wordt uitgegeven onder een Creative Commons-licentie, wat inhoudt dat u zoveel kopietjes als u maar wilt mag uitprinten en meegeven aan vrienden die misschien interresse hebben in het houden van bijen. Verdere, volledige informatie omtrent de licentie kunt u vinden op pagina 1 van het handboek.

Reacties

Er zijn nog geen reacties