Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Slimme Automatische Kippenhokdeur

Voorzien van wifi, geschikt voor alle kippenhokken.  

Wij hebben onze Slimme Autodoor ontworpen met notificaties voor het openen en sluiten van de deur. Zo heb jij gemoedsrust en volledige controle via je telefoon voor optimaal gemak.

 • Opent en sluit jouw kippenhok automatisch
 • Geschikt voor alle kippenhokken
 • Zeer betrouwbaar in alle weersomstandigheden
 • Geavanceerde veiligheidssensor
 • Via netstroom of batterij

Kies jouw Autodoor

chicken

Verbonden, waar je ook bent

Ons grondig geteste, ingenieuze ontwerp geeft je 24/7 controle over het kippenhok, vanaf je telefoon. Zo kun je de status van de deur controleren en deze vanaf elke locatie openen en sluiten.

Het is ook compatibel met Alexa en Google Assistant, waardoor je zelfs zonder telefoon op je kippen kunt letten.

Download de Omlet app voor Android of Apple.

Download in de App Store Download het op Google Play
Werkt met Google Home Werkt met Alexa
 
 

Al geautomatiseerd?

Upgrade jouw bestaande Omlet Autodoor en maak hem slim door het bedieningspaneel te vervangen.  Klik hier voor meer informatie.

 
 

Droomroutine

Kippen floreren als ze hun dag beginnen bij zonsopgang en met zonsondergang naar bed kunnen. Met onze Slimme Autodoor kun je hun routine instellen, zonder die van jou te verstoren.

 • Kies uit instellingen die reageren op licht of stel een tijd in

 • Makkelijk te programmeren met de Omlet app

 • De sensoren negeren andere lichtbronnen

Maak elk kippenhok slim

Nog geen Eglu Cube of Eglu Pro? Onze Slimme Autodoor is voorzien van wifi, geschikt voor alle kippenhokken en wordt geleverd met een eenvoudige bevestigingsset.

 • Installeer direct op de Eglu Cube of Eglu Pro kippenhokken

 • Gemakkelijk vast te schroeven op houten hokken

 • Koppel aan de Inloopren of ieder ander type kippengaas

 • Kan zowel links als rechts openen

Superkracht

Close-up van het bedieningspaneel van de Omlet smart automatische kippenhokdeur
Via netstroom of batterijen zodat je de Slimme Autodoor overal kunt gebruiken.

Het Control Panel kan gekoppeld worden aan jouw ren of kippenhok en aangesloten worden op netstroom met de bijgeleverde kabel van 180 cm. Als alternatief kunnen 4 AA-batterijen de Autodoor van stroom voorzien gedurende maximaal 3 maanden.

Het sluiten van de deur

Kippen klimmen in een Eglu pro kippenhok met een slimme Autodoor met hokverlichting
De veiligheidssensoren stoppen de sluitende deur als er iets in de weg staat

Geavanceerde sensoren beschermen de kippen die treuzelen bij de ingang. Wanneer het pad vrij is, krijg je een notificatie op je telefoon dat de deur is gesloten.

Verlicht het pad

Kippen in een hok met hokverlichting
Voeg een kippenhoklamp toe om de meiden aan te moedigen te gaan slapen.

We hebben onze Kippenhoklamp ontworpen om achterblijvers naar binnen te leiden zodat ook zij kunnen gaan slapen. Aangedreven door en gesynchroniseerd met jouw Slimme Autodoor, zal hij 5 minuten voordat de deur sluit aangaan. Als iedereen is ingestopt en de deur veilig is gesloten, zal de lamp langzaam uitschakelen.

Betrouwbaarheid kost tijd

De betrouwbaarheid van onze Slimme Autodoor is het resultaat van onze rigoureuze methode van productontwerp: uitvinden, testen, verfijnen en herhalen. Met 200 prototypen en 3 jaar in het Omlet Perfectieproces kan het alles aan wat Moeder Natuur in petto heeft. 

 • Getest om te werken bij temperaturen tussen de -20°C en 65°C

 • Waterdichte behuizing volgens IPX6 normen

 • Onbreekbare ABS constructie

 • Bestand tegen zware stormen

Werkt zonder de app

Close-up van het smart Autodoor bedieningspaneel dat handmatig wordt geprogrammeerd
Programmeer onze Slimme Autodoor met of zonder de app.

Onze Slimme Autodoor kan geprogrammeerd en bestuurd worden via het Control Panel op jouw kippenhok, ook zonder de app. Hij is altijd effectief en betrouwbaar, hoe je hem ook aanstuurt.

Gemoedsrust in de verpakking

Smart Autodoor doos met afgebeelde inhoud
Alles wat je nodig hebt om slim te blijven in één doos.

Onze stap-voor-stap instructies en hoe-te-bouwen video's begeleiden je bij het assembleren en installeren van jouw Slimme Autodoor. Download de app en je bent weer een slimme stap dichter bij je kippen, waar je ook bent.

Veelgestelde vragen

Je kunt kiezen tussen de lichtinstelling, waarmee je aangeeft bij welk daglichtniveau het hok opent en sluit, en de tijdsinstelling waarmee je specifieke tijden aangeeft waarop de toom naar het hok is teruggekeerd of klaar is om een nieuwe dag te beginnen. Er is ook een handmatige modus waarbij de deur alleen opent en sluit wanneer je op de knop drukt.

Voor veiligheid en een stukje geruststelling is er ook een ingebouwd failsafe systeem waarmee je de deur met de hand kunt openen. Hoe dat werkt lees je in de gebruiksaanwijzing

Je kunt de instellingen altijd veranderen, maar het is niet mogelijk om verschillende instellingen op hetzelfde moment te gebruiken.

Kippen leven in een toom en het zijn gewoontedieren, waardoor ze in de meeste gevallen elke avond rond dezelfde tijd, binnen een half uur na elkaar, terug naar het hok keren. Observeer je kippen een paar dagen en noteer wanneer ze naar bed gaan zodat je de deur daarop kunt afstemmen.

Wij raden aan uitsluitend batterijen of optionele netvoeding te gebruiken. Als de Autodoor wordt aangesloten op zonnepanelen of een ander type stroombron, dan kunnen we geen enkele garantie (uitdrukkelijk of impliciet), ondersteuning of advies bieden.

Houd er rekening mee dat de netvoeding alleen werkt bij automatische deuren die ná april 2023 gekocht zijn. Als je niet zeker weet welke versie je hebt, raadpleeg dan het bedieningspaneel. Als jouw Autodoor een nummer (014.0130) heeft in de linkerbovenhoek van de waarschuwingssticker, dan kun je hem van stroom voorzien via batterij of netstroom. Als dit niet het geval is, dan dien je de deur alleen van stroom te voorzien door middel van batterijen.

De Autodoor kan niet op andere Eglu kippenhokken worden gebruikt, behalve de Eglu Cube MK1 en MK2 en de Eglu Pro. Je kunt wel een montageset, gebruiken om hem aan elke Omlet ren vast te maken.

Er zijn twee redenen om een kippenhoklamp te gebruiken. Ten eerste zal het licht in het hok de kippen aanmoedigen om te gaan roesten zodra het donker wordt. Dit is vooral handig als je een of twee kippen hebt die graag wat langer opblijven dan de rest.

Ten tweede is het nuttig om een lamp te hebben als je in het donker nog even wil kijken hoe het met de kippen gaat. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je ‘s avonds laat thuis bent van je werk, of als je ze nog even wil zien voordat je gaat slapen. De kippen zullen op deze manier niet gestoord worden tijdens hun schoonheidsslaapje, omdat je geen lamp aan hoeft te doen om in het hok te spieken.

De kippenhoklamp gebruikt een LED licht van 1.5 watt. Dit is ongeveer gelijk aan een gloeilamp van 15 watt.

4 AA batterijen van goede kwaliteit, hetzelfde merk, type en energieniveau zullen de Autodoor ongeveer 6 maanden van stroom voorzien, of 4 maanden als je ook een kippenhoklamp gebruikt.

Als je een Autodoor hebt die de mogelijkheid heeft de taal op het bedieningspaneel aan te passen, dan kun je alkaline of Lithium batterijen gebruiken. Als je een oudere Autodoor hebt, mag je geen lithiumbatterijen gebruiken, omdat dit de werking van de deur kan beïnvloeden. Als je niet zeker weet welke Autodoor je hebt, neem dan contact op met onze klantenservice, zij kunnen je verder helpen.

We raden aan de batterijen te vervangen wanneer het bedieningspaneel een niveau van 20% of lager laat zien. Het is verstandig de batterijen minstens elke 3 maanden te controleren om er zeker van te zijn dat ze in goede staat zijn.

De Autodoor dient, zoals gespecificeerd in de gebruiksaanwijzing, uitsluitend gebruikt te worden met AA-batterijen of onze stroomadaptor voor de Autodoor. Een set AA-batterijen gaat lange tijd mee (zes tot twaalf maanden). We kunnen geen enkele garantie bieden (impliciet of expliciet) of advies geven als u gebruik maakt van een andere vorm van stroomvoorziening voor uw Autodoor. Er bestaat een groot risico dat u hiermee uw Autodoor beschadigt en de kans bestaat dat het product niet werkt zoals bedoeld.
Ja, er is een modus voor het handmatig openen van de Autodoor, waarbij de deur alleen opent en sluit als u op een knop drukt. Voor extra veiligheid en uw gemoedsrust heeft de Autodoor een ingebouwd 'failsafe-systeem', waarmee de deur volledig handmatig kan worden geopend. Raadpleeg de handleiding om te zien hoe u dit kunt doen.
Nee, de motor in de deur is ontworpen om de deur horizontaal te openen.
De Autodoor is ontworpen voor volwassen kippen. Heeft u kuikens, dan raden we aan uitsluitend gebruik te maken van 'manual mode' (handmatige bediening).
De Autodoor past naadloos op het Eglu Pro Chicken Coop, het Eglu Cube kippenhok en op zeer veel houten kippenhokken of -stallen. Heeft u een ouder model Eglu Cube (van vóór 2016), dan kunt u de Autodoor op het hok monteren met behulp van een bevestigingsset. U kunt de Autodoor ook op (kippen)gaas van een ren monteren.
We bieden geen verlengkabels aan, maar we verkopen wel een vervangingskabel die hiervoor zou kunnen worden gebruikt. Wilt u de kabel verlengen, dan raden we aan om een elektriciën te raadplegen om er zeker van te zijn dat dit correct en op een veilige manier gebeurt.

Spreek met een Omlet ambassadeur in de buurt!

Vrouw die een kip vasthoudt voor haar kippenren met automatische hokdeur

Weet je het nog niet zeker? Spreek met iemand die de Autodoor kent.

Omlet ambassadeurs zijn klanten die productexperts zijn geworden.

Ze kunnen al je vragen over de Autodoor beantwoorden en delen hun eigen ervaringen (en die van de kippen) graag met je.

Vind een ambassadeur bij jou in de buurt

Autodoor afmetingen & Specificaties

Materialen:

ABS, zinken tandwielen, stalen bevestigingsmaterialen

Stroomvoorziening:

Netstroom of 4x AA batterijen (niet inbegrepen)

Product afmetingen:

Deurframe: 49cm x 42cm x 5.5cm Bedieningspaneel: 14cm x 13cm x 4cm Lengte bedieningspaneelkabel: 200cm Lengte netstroomkabel: 180cm

Verpakkingsmaat:

56cm x 47cm x 7.3cm

Nota bene: reinig uw Autodoor niet met industriële chemicaliën. Wij raden aan de Autodoor uitsluitend te reinigen met zeep en water of met een diervriendelijk reinigingsmiddel. Behandel bloedluis uitsluitend met een poeder tegen bloedluis.

Geverifieerde beoordelingen

Slimme Automatische Kippenhokdeur
Prima deur! Het is onze tweede.
Auke,
Mooi en betrouwbaar product. Blij mee!
Review voor: Automatische kippenhokdeur met kippenhoklamp - Grijs
Deze reviewer heeft de volgende huisdieren: 2-4 Brahma en zijdehoend
Topproduct!
Herwig,
Degelijke kwaliteit, gemakkelijke installatie, zeer goede handleiding om de instellingen aan te passen. Een aanrader...
Review voor: Automatische deur voor kippenhok - Grijs
Deze reviewer heeft de volgende huisdieren: 2-4
net wat ik zocht
Herman,
Meer comfort voor de kippen (geen nachtelijke bezoeken) en meer comfort voor mij ( ik vergeet niet om het deurtje te sluiten. Werkt tot nu toe naar wens
Review voor: Automatische kippenhokdeur met kippenhoklamp - Groen
Deze reviewer heeft de volgende huisdieren: 2-4
zeer charmant voor slapen gaan
Harry,
Maand geleden aangeschaft, werkt prima
Review voor: Kippenhoklamp
Deze reviewer heeft de volgende huisdieren: 2-4 Ukkelse Baardkriel
Werkt perfect
Jab,
Je moet even geduld hebben, voor de deur geleverd wordt, maar dan krijg je ook iets goeds. Gelijk getest, alles ok en een perfecte montage handleiding.
Review voor: Automatische deur voor kippenhok - Grijs
Deze reviewer heeft de volgende huisdieren: 4-6 Wyandottes
Lees meer reviews
 

Klantenfoto's

Het begon allemaal met Omlet. Maak kennis met onze tevreden klanten. Wil jij een Omlet setup in het echt aanschouwen? Neem contact op met een van onze vertrouwde ambassadeurs.