Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De Omlet dierengidsen

Welkom bij de dierengidsen van Omlet. Deze gidsen bevatten een heleboel informatie over het houden en verzorgen van allerlei soorten dieren. Kom meer te weten over voeding, huisvesting en nog veel meer.

Bijengids

Bijengids

Bijen, met hun hoog ontwikkelde sociale structuren en boeiende gedrag, zijn gewoonweg magische dieren. In dit handboek vindt u alles over bijen, het houden van bijen, korven, en nog zoveel meer.

Caviagids

Caviagids

Ontdek de wonderlijke wereld van deze schattige kleine dieren. Het zijn fantastische huisdieren voor uw kinderen omdat ze supervriendelijk en makkelijk te verzorgen zijn. Leer waar ze vandaan komen, hoeveel tenen ze aan hun voorpootjes hebben, waarom het mogelijk is een cavia aan zijn staart op te pakken en nog veel meer.

Gerbilgids

Gerbilgids

Hier vindt u alle infromatie over gerbils: waar ze oorspronkelijk vandaan komen, hoe ze verzorgd moeten worden, wat ze graag eten en hoe u leuk met ze kunt spelen.

Hamstergids

Hamstergids

Hamsters zijn een van de populairste huisdieren ter wereld. In deze hamstergids vindt u alle informatie over hun fascinerende geschiedenis en hoe u deze dieren gezond en gelukkig houdt.

Hondengids

Hondengids

In de Omlet hondengids kunt u alles lezen over de verzorging van uw hond. Maak gebruik van deze gids om het hondenras te vinden dat het beste bij u past en om te weten te komen hoe u uw hond het gevoel kunt geven dat hij deel uitmaakt van uw gezin. Kom meer te weten over benchtraining en het verwijderen van teken, vachtverzorging en het uitkiezen van het juiste voer voor uw hond.

Kattengids

Kattengids

In de Omlet kattengids leest u alles wat u wilt weten over katten. Maak gebruik van deze gids om te weten te komen welk kattenras het beste bij u past, wat er allemaal komt kijken bij de verzorging van katten en waarom uw kat zo sterk reageert op catnip. Ook vindt u hier alle informatie over de fascinerende geschiedenis van gedomesticeerde katten en hun interessante voorouders.

Kippengids

Kippengids

Deze gids is een fantastische bron van advies, tips en essentiële informatie over alles wat met kippen te maken heeft. Naast informatie over de dagelijkse verzorging van uw kippen kunt u nog veel meer te weten komen over bijvoorbeeld het ontstaan van de soort, beroemde vechthanen en hoe u een kip een bad geeft. Veel leesplezier!

Konijnengids

Konijnengids

Lees alles over deze aaibare dieren en hun vermakelijke capriolen. Leer de basisbeginselen voor hun verzorging en bestudeer hun anatomie. Kunt u een wam onderscheiden van een rammelaar? En wist u dat konijnentanden wel 12 centimeter per jaar kunnen groeien? Dit en meer kunt u lezen in Omlets konijnengids.

Parkietengids

Parkietengids

In deze uitgebreide gids vindt u alles wat u moet weten over het verzorgen van parkieten - de meest als huisdier gehouden vogels. Van het installeren van de vogelkooi en het uitkiezen van het beste voer, van het trainen van uw vogels tot hun verzorging. Deze gids bevat informatie voor de beginnende parkietenhouder maar is ook een handig naslagwerk voor de ervaren aviculturist.

Uitbroedgids

Uitbroedgids

Als u overweegt om kippen te gaan fokken en eieren uit te broeden dan kunt u in deze gids alles vinden wat u moet weten om van start te kunnen gaan. U vindt hier bijvoorbeeld informatie over het natuurlijk uitbroeden van eieren (onder een kip) en kunstmatig uitbroeden met behulp van een broedmachine.

Vinken- en kanariegids

Vinken- en kanariegids

Deze complete gids vertelt u alles wat u moet weten over het houden van kanaries en vinken, en vele andere vinkachtigen die populair zijn als huisdier. Dit is een uitstekende introductie voor de beginner maar ook een handige gids voor de ervaren vinkenliefhebber. Zo vindt u informatie over het uitzoeken van een vogel, het opzetten van de kooi en het uitkiezen van het juiste voer, over kweken, showen en het gezond en gelukkig houden van deze dieren.