Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Waarom zelf kippen fokken?

Als u al een tijdje kippen houdt zijn er op den duur vast genoeg redenen te verzinnen waarom u uw eigen kippen wilt gaan fokken.

Misschien omdat het u voldoening geeft nieuw leven de wereld in te brengen of omdat u wilt bijdragen aan het in stand houden van een zeldzaam ras. Ook kunt u zo de kwaliteit van uw eigen toom kippen bevorderen (u kunt bijvoorbeeld alleen de eieren uitbroeden van kippen die de meeste eieren leggen of het mooiste verendek hebben).

A hen with three chicks

Op de kleintjes passen

Toch is het kweken van kippen niet voor iedereen weggelegd. Er zijn een aantal dingen die u moet overwegen voordat u eraan begint. Als u nooit eerder kippen heeft gehouden is het uitbroeden van eieren misschien een te ingewikkelde start. We adviseren dan ook te beginnen met het houden van volwassen gevaccineerde kippen. Sta er ook bij stil dat de helft van alle eieren die u uitbroedt hanen zullen zijn. Hanen leggen geen eieren, zijn luidruchtig en kunnen behoorlijk agressief zijn. Als het hebben van een luidruchtig mannetje niets voor u is, is het waarschijnlijk verstandiger helemaal niet te beginnen aan het kweken van uw eigen kippen. Ook zal uw toom in omvang toenemen! Dit klinkt misschien voor de hand liggend maar u moet er bij stilstaan dat meer kippen meer ruimte nodig hebben.

Reacties:

Maria, 25 juni 2021

Ik heb 2 krielkippen en een haantje in een eglucube en was zeer tevreden over het hok tot...mijn kippetje begon te broeden...Dat lukt niet in die eglucube. Omlet weet toch ook dat er gebroed wordt als er een haantje loopt. Waarom voorzien ze dat niet en zorgen dat het kan met en eglu cube door... zitrooster is niet voor kuikentjes, ze vallen erdoor. trapje is niet voor kuikentjes... dus ik ben niet meer tevreden nu met mijn kippenhok.