Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Het opstarten van uw broedmachine

Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om uw broedmachine voor kippen op te starten.

Schoonmaken en ontsmetten
Wanneer u uw broedmachine hebt gekocht van Omlet is het niet nodig deze te desinfecteren. Als u een tweedehands broedmachine heeft aangeschaft of als u uw machine eerder heeft gebruikt is het wel raadzaam de machine voor gebruik te desinfecteren. Haal de stekker van de broedmachine uit het stopcontact en zorg ervoor dat er geen vocht in komt omdat dit de elektronica kan beschadigen. De elektronica is niet altijd zichtbaar dus houd nooit zomaar een onderdeel van machine onder water. Voor het desinfecteren van uw broedmachine kunt u bijvoorbeeld Virkon S desinfecteertabletten gebruiken. Droog na het reinigen de broedmachine met een droge doek.

You should sterilise your incubator each time before you use it.

Desinfecteer de broedmachine altijd voor gebruik

Wat is de beste plaats voor uw broedmachine?
De geschiktste plaats voor een broedmachine is op een plek waar de temperatuur hooguit een aantal graden schommelt. Als er in de ruimte sprake is van grote temperatuurschommelingen is het voor de broedmachine moeilijker om binnenin een constante temperatuur te behouden. De ruimte waarin de broedmachine staat wordt idealiter constant verwarmd zodat ’s nachts de temperatuur niet te sterk daalt. Plaats de broedmachine niet in de buurt van een verwarming, raam of deur zodat de temperatuur niet te sterk wordt beïnvloed door tocht en daglicht. De ruimte moet makkelijk te bereiken zijn omdat u de eieren meermaals per dag moet controleren.

An incubator setup up at home

Een broedmachine thuis opgezet

De eieren markeren
Het is verstandig de eieren te markeren. Zo kunt u eenvoudig achterhalen welke kip of welk ras het ei heeft gelegd. Bovendien kunt u alleen aan de hand van de markering zien of het ei is gedraaid. Door een X op de ene kant van het ei te zetten en een O op de andere kant kunt u zien welke eieren u al heeft gedraaid.

You can mark each egg with a pencil or permanent marker pen

U kunt elk ei markeren met een permanente markeerstift

Uw broedmachine testen
Voordat u eieren in uw broedmachine legt moet u deze enkele uren aanzetten zodat hij goed is voorverwarmd. Controleer of de broedmachine de juiste temperatuur heeft bereikt. Het kan gebeuren dat de temperatuur in de fabriek niet goed is ingesteld dus het is altijd raadzaam de temperatuur goed te controleren. Pas de temperatuur aan als deze niet juist blijkt te zijn. Lees de gebruiksaanwijzing van uw broedmachine zorgvuldig.

Het vullen van de broedmachine
Uw broedmachine draait nu een aantal uren. Haal nu de eieren van hun bewaarplaats (12 graden) en laat ze geleidelijk op temperatuur komen. Het is niet mogelijk verschillende soorten in dezelfde machine uit te broeden omdat ze een verschillende broedtemperatuur en tijd nodig hebben. Een ei van een kriel komt bijvoorbeeld mogelijk een dag eerder uit dan een groter kippenras.

Het vullen van een Brinsea Mini broedmachine
In een Brinsea Mini Eco broedmachine passen maximaal 10 eieren. Plaats elk ei op zijn zij ten minste 2 cm van de rand in het midden van de broedmachine zodat het deksel de eieren niet raakt. Als uw eieren verschillend van formaat zijn moet u uit zien te vinden hoe u de inhoud van de broedmachine maximaal kunt benutten.

How to load a Brinsea Mini Eco Incubator.

Zo vult u een Brinsea Mini Eco Incubator

Het vullen van een Brinsea Octagon 20 or 40
U vult een Brinsea 20 of 40 door de eieren in rijen tussen de verdelers te plaatsen. Door de verdelers kunnen de eieren niet gaan rollen. De verdelers moeten zo worden geplaatst dat de eieren op de bodem van de tray rusten en niet onder druk kunnen komen te staan. De eieren moeten op hun uiteinde worden gezet met het brede uiteinde naar boven gekeerd. Dit omdat het hoofd van een kuiken zich vormt in het brede ronde gedeelte van het ei. Het is echter geen probleem als u het ei niet perfect rechtop kunt zetten.

Note: the eggs are places round end upwards.

Nota bene: de eieren worden met hun breedste kant naar boven in de broedmachine geplaatst

Autoturn (automatisch draaien) aanzetten
Indien u een Brinsea Mini Eco Advance of een Brinsea Maxi II EX heeft is het nu tijd om de Autoturn aan te zetten. Het Autoturn systeem zorgt ervoor dat de de eieren elk uur worden gedraaid. Het kan zijn dat het draaimechanisme soms een beetje verspringt. Dit is normaal en wordt veroorzaakt door het versnellingsmechanisme.

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties