Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Het handmatig draaien van eieren in een broedmachine

Als u een broedmachine heeft die de eieren niet automatisch draait moet u de eieren vanaf dag twee zelf dagelijk 3-5 maal draaien. Het is belangrijk dat u dit niet vergeet te doen. Sommige mensen maken er een gewoonte van door dit te doen na elke maaltijd. Draai de eieren niet meer na dag 18, dit is twee tot drie dagen voordat de eieren uitkomen. De kuikens krijgen zo de tijd de juiste positie aan te nemen om uit het ei te komen.

A Brinsea Mini Eco with eggs marks with X's

Een Brinsea Mini Eco met gemarkeerde eieren

Als u een kruisje zet op je eieren kunt u eenvoudig nagaan of u de eieren al heeft gedraaid of nog niet. Plaats het deksel van de broedmachine steeds zo snel mogelijk weer terug. Maar overhaast u niet en draai de eieren zonder ze te schudden. Als u het deksel van de broedmachine haalt daalt de temperatuur maar deze zal zich snel weer herstellen. Een leuk feitje: een onbevrucht ei zal sneller warmte verliezen dan een bevrucht ei. Hierdoor kan een hen voelen welk ei ze uit haar nest kan gooien.

Als laatste moet nog worden opgemerkt dat bij het handmatig draaien van eieren u van tevoren steeds uw handen moet wassen om te voorkomen dat er bacteria en vet op het ei terecht komen.

Reacties:

Nancy, 11 mei 2023

Moer je snachts ook de eieren om de paar uur draaien?