Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Borstelcavia

De dikke zachte vacht van een abessijnse cavia Een mooie kleine abessijnse cavia met zachte gemberkleurige en witte vacht Een close up van de mooie donkere ogen en de kleine neus van een abessijnse cavia Een close up van de mooie kleine oortjes van een abessijnse cavia Een prachtige kleine pluizige abessijnse cavia Een close up van de mooie grote ogen van een abessijnse cavia Een schattige kleine abessijnse cavia met een lange ruige vacht De prachtige kleine oren van een abessijnse cavia Een abessijnse cavia met een mooie witte en rode vacht Abessijn

Borstelcavia Geschiedenis

De borstelcavia (ook abyssinian genoemd) is anders dan alle andere caviarassen. De vacht groeit vanuit acht kruinen (rozetten) die over twee lijnen over het lichaam zijn verdeeld. Hun vacht is ruw en de lengte van het haar mag niet langer zijn dan 4cm. Het is heel lastig om een cavia te fokken met een perfecte verdeling van de kruinen. Hierdoor eindigen veel dieren als huisdier, en niet als show dier.

Borstelcavia Gedrag

Roan borstelcavia's kunnen niet met elkaar worden gekruist. Het roan gen is nauw verbonden met een gen dat voor genetische afwijkingen zorgt, zoals kleine ogen of zelfs het ontbreken van ogen. Een roan kan worden gekruist met een eenkleurige cavia of een brindle.

Borstelcavia Variëteiten

Borstelcavia's komen voor in allerlei kleuren. Brindle (rode en zwarte haren, zo gelijkmatig mogelijk verdeeld over de vacht), schildpad (rode, zwarte en witte vlekken), roans (wit haar, afgewisseld met rode of zwarte haren; strawberry of blue roans genoemd) en eenkleurig, met name rood of zwart.

Borstelcavia Status

vrij gangbaar

Verwante producten

Borstelcavia afbeeldingen

Borstelcavia te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Borstelcavia te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Borstelcavia

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.