Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Satijnharige cavia

Satijnharige cavia Geschiedenis

De satijnharige cavia heeft zijn naam te danken aan zijn glanzende, reflecterende vacht die fijn en zijdeachtig is. Het opvallendste kenmerk van deze cavia is zijn haartype: dankzij de holle haarschacht kan het licht er door schijnen waardoor het een unieke glans heeft. De satijnharige cavia is een relatief nieuw ras, dat voor het eerst in 1986 in Amerika werd geïmporteerd.

Satijnharige cavia Gedrag

Omdat het satijn-gen een recessief gen is, mogen twee satijnharige cavia's nooit met elkaar worden gekruist. Een satijn kan worden gekruist met een eenkleurige cavia of een eenkleurige cavia met het satijn-gen. Hoewel satijnharige cavia's doorgaans niet zo lang leven als andere caviarassen, zijn deze dieren vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk toch populair.

Satijnharige cavia Variëteiten

Vrijwel alle kleuren eenkleurige cavia's komen nu ook voor in satijn. Ook rassen zoals de agouti en dalmatiner komen voor met satijnvacht.

Satijnharige cavia Status

vrij gangbaar

Satijnharige cavia afbeeldingen

Satijnharige cavia te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Satijnharige cavia te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Satijnharige cavia

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.