Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Satijnharige cavia

Satijnharige cavia Geschiedenis


De satijnharige cavia heeft zijn naam te danken aan zijn glanzende, reflecterende vacht die fijn en zijdeachtig is. Het opvallendste kenmerk van deze cavia is zijn haartype: dankzij de holle haarschacht kan het licht er door schijnen waardoor het een unieke glans heeft. De satijnharige cavia is een relatief nieuw ras, dat voor het eerst in 1986 in Amerika werd geïmporteerd.

Satijnharige cavia Gedrag


Omdat het satijn-gen een recessief gen is, mogen twee satijnharige cavia's nooit met elkaar worden gekruist. Een satijn kan worden gekruist met een eenkleurige cavia of een eenkleurige cavia met het satijn-gen. Hoewel satijnharige cavia's doorgaans niet zo lang leven als andere caviarassen, zijn deze dieren vanwege hun aantrekkelijke uiterlijk toch populair.

Satijnharige cavia Variëteiten


Vrijwel alle kleuren eenkleurige cavia's komen nu ook voor in satijn. Ook rassen zoals de agouti en dalmatiner komen voor met satijnvacht.

Satijnharige cavia Status


vrij gangbaar

Satijnharige cavia afbeeldingen

Shimano male himalayan satin

Satijnharige cavia te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Satijnharige cavia te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Satijnharige cavia


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.