Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Het dieet van hamsters


Het grootste deel van het dieet van uw hamster dient te bestaan uit kwalitatief droogvoer, dat speciaal is samengesteld om aan de voedingsbehoeften van uw hamster te voldoen. Er zijn veel verschillende soorten goed hamstervoer verkrijgbaar in dierenwinkels, van basis tot gearomatiseerd, bestaande uit verschillende ingrediënten zoals zaden en pellets.


Allereerst is het goed om te weten dat sommige soorten droogvoer niet uitgebreid zijn onderzocht. Vraag bijvoorbeeld een vriend die ervaring heeft met hamster naar advies of bekijk onze website om te zien welk voer van goede kwaliteit is. Wij adviseren een merk te kopen van een goede dierenwinkel of een merk waarvan u zeker weet dat de kwaliteit in orde is. Een goede voermix ziet er aantrekkelijk en vers uit, en bevat weinig stof.


hamsters diet is important
Het dieet van een hamster dient voornamelijk te bestaan uit droogvoer

Als u los hamstervoer koopt (schepvoer), wees er dan zeker van dat het op een schone en droge plek wordt bewaard. Er kan makkelijk schimmel groeien op voer dat in contact is geweest met water of vochtige lucht. Dit is erg gevaarlijk voor hamsters - wanneer een hamster schimmel binnenkrijgt kan hij erg ziek worden.


Geef uw hamster nooit voer dat niet speciaal voor hamsters is bedoeld, zoals voer voor konijnen of cavia's. Er is een reden dat er verschillend voer bestaat voor verschillende dieren. Elke diersoort heeft zijn specifieke voedingsbehoeften. Door niet het juiste voer aan uw hamster te geven kan uw huisdier ondervoed raken, of erger.


Na aankoop van het voer kunt u het het beste bewaren op een droge plaats en in een goed af te sluiten bak. Voer dat nat is geworden of beschimmeld is dient u meteen weg te gooien. Zoals eerder vermeld is het heel gevaarlijk voor uw hamster wanneer hij beschimmeld voer binnenkrijgt.

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties