Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Vers voedsel voor hamsters


Droogvoer dient het grootste deel van het dieet van uw hamster uit te maken. In het wild eten hamsters echter een hoop verschillende dingen. Om uw hamster gelukkig te houden en te vermaken kunt u proberen dit dieet na te bootsen. U hoeft uw hamster niet dagelijks vers voer te geven, maar uw hamster zal het zeker waarderen als hij eens per week aan vers voer knabbelen. Bekijk voor ideeën ons hoofdstuk 'Lijst van voer voor hamsters'.

hamsters love fresh food
Hamsters vinden zowel droog als vers voer erg lekker

Zorg ervoor dat wanneer u vers voer aan uw hamster geeft dit volledig rijp maar niet overrijp is. Hamsters kunnen dit namelijk niet goed verteren. U kunt groenvoer uit uw tuin of ergens uit de buurt halen en dit uw hamster als smakelijke beloning aanbieden. Wees er wel zeker van dat het groenvoer geschikt is voor hamsters (niet alles is geschikt voor hamsters) en was het grondig.


Geef niet teveel vers voer aan uw hamster. Als u uw hamster teveel vers voer geeft kan dit voor drie problemen zorgen. Ten eerste kan dit leiden tot een maag die van streek raakt en diaree. Ten tweede, als het verse voer uit fruit bestaat kan dit leiden tot tand-problemen. En ten derde zal uw hamster het verse voer dat hij niet opeet opslaan. Vers voer bederft echter snel. Het is daarom aan te raden om het verse voer dat u uw hamster geeft de volgende dag uit zijn kooi te verwijderen. Zo verkleint u de kans dat uw huisdier het alsnog opeet en hierdoor problemen krijgt.

be careful with diet
Hamsters zijn maar kleine dieren en hebben daarom voldoende aan een kleine hoeveelheid vers voer

Hamsters hebben net als mensen eiwitten nodig om fit te blijven. Sommig gemengd droogvoer is zo samengesteld dat het voldoende proteïnen bevat voor uw hamster. Indien dit niet het geval is zult u uw hamster zo nu en dan een beetje van deze belangrijke voedingsstof moeten geven. Veel experts adviseren om uw hamster een klein beetje gekookt ei of roerei te geven. Geef slechts een kleine hoeveelheid. Hamsters zijn maar kleine dieren en hebben daarom niet veel voer nodig. Ei blijft niet lang goed en als u uw hamster teveel ei geeft zal hij het opslaan. Als uw hamster toch een stukje ei verstopt is het van belang dat u dit vindt en verwijdert om te voorkomen dat uw hamster er ziek van wordt.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties