Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Slimme Automatische Kippenhokdeur

Voorzien van wifi, geschikt voor alle kippenhokken.  

Wij hebben onze Slimme Autodoor ontworpen met notificaties voor het openen en sluiten van de deur. Zo heb jij gemoedsrust en volledige controle via je telefoon voor optimaal gemak.

 • Opent en sluit jouw kippenhok automatisch
 • Geschikt voor alle kippenhokken houten
 • Zeer betrouwbaar in alle weersomstandigheden
 • Geavanceerde veiligheidssensor
 • Via netstroom of batterij

Kies jouw Autodoor

chicken

Verbonden, waar je ook bent

Ons grondig geteste, ingenieuze ontwerp geeft je 24/7 controle over het kippenhok, vanaf je telefoon. Zo kun je de status van de deur controleren en deze vanaf elke locatie openen en sluiten.

Het is ook compatibel met Alexa en Google Assistant, waardoor je zelfs zonder telefoon op je kippen kunt letten.

Download de Omlet app voor Android of Apple.

Download in de App Store Download het op Google Play
Werkt met Google Home Werkt met Alexa
 
 

Al geautomatiseerd?

Upgrade jouw bestaande Omlet Autodoor en maak hem slim door het bedieningspaneel te vervangen.  Klik hier voor meer informatie.

 
 

Droomroutine

Kippen floreren als ze hun dag beginnen bij zonsopgang en met zonsondergang naar bed kunnen. Met onze Slimme Autodoor kun je hun routine instellen, zonder die van jou te verstoren.

 • Kies uit instellingen die reageren op licht of stel een tijd in

 • Makkelijk te programmeren met de Omlet app

 • De sensoren negeren andere lichtbronnen

Maak elk kippenhok slim

Nog geen Eglu Cube of Eglu Pro? Onze Slimme Autodoor is voorzien van wifi, geschikt voor alle kippenhokken en wordt geleverd met een eenvoudige bevestigingsset.

 • Installeer direct op de Eglu Cube of Eglu Pro kippenhokken

 • Gemakkelijk vast te schroeven op houten hokken

 • Koppel aan de Inloopren of ieder ander type kippengaas

 • Kan zowel links als rechts openen

Superkracht

Close-up van het bedieningspaneel van de Omlet smart automatische kippenhokdeur
Via netstroom of batterijen zodat je de Slimme Autodoor overal kunt gebruiken.

Het Control Panel kan gekoppeld worden aan jouw ren of kippenhok en aangesloten worden op netstroom met de bijgeleverde kabel van 180 cm. Als alternatief kunnen 4 AA-batterijen de Autodoor van stroom voorzien gedurende maximaal 3 maanden.

Het sluiten van de deur

Kippen klimmen in een Eglu pro kippenhok met een slimme Autodoor met hokverlichting
De veiligheidssensoren stoppen de sluitende deur als er iets in de weg staat

Geavanceerde sensoren beschermen de kippen die treuzelen bij de ingang. Wanneer het pad vrij is, krijg je een notificatie op je telefoon dat de deur is gesloten.

Verlicht het pad

Kippen in een hok met hokverlichting
Voeg een kippenhoklamp toe om de meiden aan te moedigen te gaan slapen.

We hebben onze Kippenhoklamp ontworpen om achterblijvers naar binnen te leiden zodat ook zij kunnen gaan slapen. Aangedreven door en gesynchroniseerd met jouw Slimme Autodoor, zal hij 5 minuten voordat de deur sluit aangaan. Als iedereen is ingestopt en de deur veilig is gesloten, zal de lamp langzaam uitschakelen.

Betrouwbaarheid kost tijd

De betrouwbaarheid van onze Slimme Autodoor is het resultaat van onze rigoureuze methode van productontwerp: uitvinden, testen, verfijnen en herhalen. Met 200 prototypen en 3 jaar in het Omlet Perfectieproces kan het alles aan wat Moeder Natuur in petto heeft. 

 • Getest om te werken bij temperaturen tussen de -20°C en 65°C

 • Waterdichte behuizing volgens IPX6 normen

 • Onbreekbare ABS constructie

 • Bestand tegen zware stormen

Werkt zonder de app

Close-up van het smart Autodoor bedieningspaneel dat handmatig wordt geprogrammeerd
Programmeer onze Slimme Autodoor met of zonder de app.

Onze Slimme Autodoor kan geprogrammeerd en bestuurd worden via het Control Panel op jouw kippenhok, ook zonder de app. Hij is altijd effectief en betrouwbaar, hoe je hem ook aanstuurt.

Gemoedsrust in de verpakking

Smart Autodoor doos met afgebeelde inhoud
Alles wat je nodig hebt om slim te blijven in één doos.

Onze stap-voor-stap instructies en hoe-te-bouwen video's begeleiden je bij het assembleren en installeren van jouw Slimme Autodoor. Download de app en je bent weer een slimme stap dichter bij je kippen, waar je ook bent.

Veelgestelde vragen

Heb je de Slimme Autodoor ontvangen? Bezoek onze Smart Knowledgebase voor hulp bij de installatie, het gebruik van de Omlet app, en voor probleemoplossing.

Je kunt kiezen tussen de lichtinstelling, waarmee je aangeeft bij welk daglichtniveau het hok opent en sluit, en de tijdsinstelling waarmee je specifieke tijden aangeeft waarop de toom naar het hok is teruggekeerd of klaar is om een nieuwe dag te beginnen. Er is ook een handmatige modus waarbij de deur alleen opent en sluit wanneer je op de knop drukt.

In de app kun je de huidige instellingen ook aanpassen door op ‘openen’ of ‘sluiten’ te klikken.

Voor veiligheid en een stukje geruststelling is er ook een ingebouwd failsafe systeem waarmee je de deur met de hand kunt openen. Hoe dat werkt lees je in de gebruiksaanwijzing

Je kunt de instellingen altijd veranderen, maar het is niet mogelijk om verschillende instellingen op hetzelfde moment te gebruiken.

Kippen leven in een toom en het zijn gewoontedieren, waardoor ze in de meeste gevallen elke avond rond dezelfde tijd, binnen een half uur na elkaar, terug naar het hok keren. Observeer je kippen een paar dagen en noteer wanneer ze naar bed gaan zodat je de deur daarop kunt afstemmen.

Als je jouw Autodoor hebt verbonden met wifi, raden we aan om de netstroom te gebruiken die je hebt ontvangen bij de deur. Op deze manier kan de deur constant inchecken en kun jij de deur en app gebruiken zoals bedoeld.

Je kunt de deur ook via batterijen van stroom voorzien, maar om stroom te besparen zal de deur slechts om de tien minuten inchecken via de wifi. Tussen deze momenten kun je de deur niet direct openen of sluiten. Je kunt op de knop klikken om te openen of sluiten, maar de actie wordt pas bij de volgende check-in uitgevoerd.

Als je de Autodoor aansluit op een zonnepaneel of een andere stroomvoorziening, kunnen we geen (uitdrukkelijke of impliciete) garantie, ondersteuning of advies bieden.

De Omlet-app is voor Android gebruikers te downloaden via de Google Play store. Voor iOS gebruikers is de app te vinden in de App Store.

Open de app store en zoek ‘Omlet’, of gebruik een van de volgende links:

Google Play

iOS App Store

De Autodoor kan niet op andere Eglu kippenhokken worden gebruikt, behalve de Eglu Cube MK1 en MK2 en de Eglu Pro. Je kunt wel een montageset, gebruiken om hem aan elke Omlet ren vast te maken.

Er zijn twee redenen om een kippenhoklamp te gebruiken. Ten eerste zal het licht in het hok de kippen aanmoedigen om te gaan roesten zodra het donker wordt. Dit is vooral handig als je een of twee kippen hebt die graag wat langer opblijven dan de rest.

Ten tweede is het nuttig om een lamp te hebben als je in het donker nog even wil kijken hoe het met de kippen gaat. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je ‘s avonds laat thuis bent van je werk, of als je ze nog even wil zien voordat je gaat slapen. De kippen zullen op deze manier niet gestoord worden tijdens hun schoonheidsslaapje, omdat je geen lamp aan hoeft te doen om in het hok te spieken.

De kippenhoklamp gebruikt een LED licht van 1.5 watt. Dit is ongeveer gelijk aan een gloeilamp van 15 watt.

Wij raden aan de batterijen te vervangen wanneer het control panel of de app aangeeft dat het batterijniveau 5% of lager is. Het is verstandig om de batterijen regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat ze in goede staat zijn.

Je dient de Autodoor te gebruiken met onze adapter of 4 AA batterijen, zoals beschreven in de handleiding. We kunnen geen enkele (uitdrukkelijke of impliciete) garantie, ondersteuning of advies bieden als je een andere stroomvoorziening op de Autodoor aansluit. Er is een groot risico dat het product beschadigd en niet werkt zoals bedoeld.

Nee, de motor in de deur is ontworpen om de deur horizontaal te openen.

Ja, er is een handmatige modus waarbij de deur alleen opent en sluit wanneer je op de knop drukt in de app, of rechtstreeks op het control panel. Voor veiligheid en gemoedsrust, is er ook een ingebouwd failsafe-systeem waarmee je de deur volledig met de hand kunt openen. Bekijk de handleiding om te ontdekken hoe dit moet.

De Autodoor is ontworpen voor volwassen kippen. Heeft u kuikens, dan raden we aan uitsluitend gebruik te maken van 'manual mode' (handmatige bediening).

Het Control Panel wordt geleverd met een montagebeugel die in hout kan worden geboord, of aan het gaas kan worden bevestigd. Als je het Control Panel op de Eglu Pro of Cube wilt plaatsen, heb je een extra bevestigingsbeugel nodig die bevestigd wordt op het hok.

Smart autodoor included control panel bracket

Inclusief montagebeugel voor ieder soort kippengaas of doe-het-zelf hok.

Smart autodoor eglu house control panel mounting bracket

Optionele bevestigingsbeugel voor het Eglu Pro of Eglu Cube kippenhok.

De Autodoor past naadloos op het Eglu Pro Chicken Coop, het Eglu Cube kippenhok en op zeer veel houten kippenhokken of -stallen. Heeft u een ouder model Eglu Cube (van vóór 2016), dan kunt u de Autodoor op het hok monteren met behulp van een bevestigingsset. U kunt de Autodoor ook op (kippen)gaas van een ren monteren.
We bieden geen verlengkabels aan, maar we verkopen wel een vervangingskabel die hiervoor zou kunnen worden gebruikt. Wilt u de kabel verlengen, dan raden we aan om een elektriciën te raadplegen om er zeker van te zijn dat dit correct en op een veilige manier gebeurt.

Je hoeft de netstroom niet te gebruiken om de slimme functies van het nieuwe Slimme Control Panel voor de Autodoor van Omlet te kunnen gebruiken. We raden dit echter wel aan als je de mogelijkheid hebt, omdat dit de functionaliteit van het product verbetert. Het gebruik van netstroom zorgt voor een constante verbinding met de wifi, waardoor alle opdrachten die je de deur geeft direct worden uitgevoerd. Met batterijen moet je tot 10 minuten wachten voordat het Control Panel wakker wordt en incheckt met onze servers.

Bij gebruik van batterijen in combinatie met de aanbevolen energie-instellingen, schatten we bij normaal gebruik een levensduur van meer dan 2 maanden voordat de batterijen vervangen moeten worden.

Dit is afhankelijk van de sterkte van jouw wifi, maar we adviseren de deur binnen 20 meter van de wifi-bron te plaatsen.

Wij raden aan verbinding te maken met het draadloze netwerk dat je met jouw telefoon gebruikt, en op de plek te gaan staan waar je het Control Panel wilt plaatsen. Als de telefoon een goed wifi-signaal heeft, zou dit voldoende moeten zijn voor de Slimme Autodoor van Omlet. Geeft de telefoon slechts één balkje wifi aan, of geen, dan kan het signaal te zwak zijn om het Control Panel effectief te laten werken. Je kunt overwegen het kippenhok of toegangspunt te verplaatsen om de dekking te verbeteren, of een wifi-versterker aanschaffen.

Nee, je kunt de deur en instellingen ook bedienen met alleen het Control Panel. Als je de deur op netstroom hebt aangesloten, kun je de deur zoals de normale Autodoor programmeren door middel van het Control Panel. Wil je batterijen gebruiken, dan moet de firmware eerst worden bijgewerkt. Om dit te doen, moet je:

 • De app downloaden en het control panel verbinden met je wifi
 • 5 tot 10 minuten wachten tot de firmware is bijgewerkt
 • De fabrieksinstellingen resetten (raadpleeg de handleiding voor informatie over hoe je dit moet doen)
 • De discovery mode op het control panel verlaten

Zodra dit is gebeurd, kun je de deur en het control panel op het kippenhok instellen en zoals gewenst programmeren. Neem contact op met ons Customer Experience Team als je problemen ondervindt.

Alle instellingen worden opgeslagen in het control panel, de deur zal dus functioneren zoals jij wilt. Als de verbinding is hersteld, kun je de app weer gebruiken.

Ja, je kunt de toegang tot de deur delen met familie en vrienden, zodat zij de status van de deur kunnen bekijken en meldingen ontvangen. Jij bepaalt of je iemand volledige toegang wilt geven, of alleen toestemming geeft om de status van de deur te controleren.

De kabel die u bij uw deur ontvangt is 180cm.

Spreek met een Omlet ambassadeur in de buurt!

Vrouw die een kip vasthoudt voor haar kippenren met automatische hokdeur

Weet je het nog niet zeker? Spreek met iemand die de Autodoor kent.

Omlet ambassadeurs zijn klanten die productexperts zijn geworden.

Ze kunnen al je vragen over de Autodoor beantwoorden en delen hun eigen ervaringen (en die van de kippen) graag met je.

Vind een ambassadeur bij jou in de buurt

Autodoor afmetingen & Specificaties

Materialen:

ABS, zinken tandwielen, stalen bevestigingsmaterialen

Stroomvoorziening:

Netstroom of 4x AA batterijen (niet inbegrepen)

Product afmetingen:

Deurframe: 49cm x 42cm x 5.5cm Bedieningspaneel: 14cm x 13cm x 4cm Lengte bedieningspaneelkabel: 200cm Lengte netstroomkabel: 180cm

Verpakkingsmaat:

56cm x 47cm x 7.3cm

Nota bene: reinig uw Autodoor niet met industriële chemicaliën. Wij raden aan de Autodoor uitsluitend te reinigen met zeep en water of met een diervriendelijk reinigingsmiddel. Behandel bloedluis uitsluitend met een poeder tegen bloedluis.

Geverifieerde beoordelingen

Slimme Automatische Kippenhokdeur
Handig
Kimberly,
Een aanrader. Zo handij in gebruik. En zekerheid dat de kippetjes veilig zitten
Review voor: Automatische deur voor kippenhok - Grijs
Deze reviewer heeft de volgende huisdieren: 2-4
Prima deur! Het is onze tweede.
Auke,
Mooi en betrouwbaar product. Blij mee!
Review voor: Automatische kippenhokdeur met kippenhoklamp - Grijs
Deze reviewer heeft de volgende huisdieren: 2-4 Brahma en zijdehoend
Topproduct!
Herwig,
Degelijke kwaliteit, gemakkelijke installatie, zeer goede handleiding om de instellingen aan te passen. Een aanrader...
Review voor: Automatische deur voor kippenhok - Grijs
Deze reviewer heeft de volgende huisdieren: 2-4
net wat ik zocht
Herman,
Meer comfort voor de kippen (geen nachtelijke bezoeken) en meer comfort voor mij ( ik vergeet niet om het deurtje te sluiten. Werkt tot nu toe naar wens
Review voor: Automatische kippenhokdeur met kippenhoklamp - Groen
Deze reviewer heeft de volgende huisdieren: 2-4
zeer charmant voor slapen gaan
Harry,
Maand geleden aangeschaft, werkt prima
Review voor: Kippenhoklamp
Deze reviewer heeft de volgende huisdieren: 2-4 Ukkelse Baardkriel
Lees meer reviews
 

Klantenfoto's

Het begon allemaal met Omlet. Maak kennis met onze tevreden klanten. Wil jij een Omlet setup in het echt aanschouwen? Neem contact op met een van onze vertrouwde ambassadeurs.