Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Peruvian Cavia's

Een peruviaanse cavia met ongelooflijk lange bruine vacht Een mooie kleine peruviaanse cavia met lange grijze vacht Een close up van een peruviaanse cavia's mooie kleine neus die uit de lange vacht steekt Een close up van een peruviaanse cavia's mooie kleine roze neus Peruviaanse cavia

Peruvian Geschiedenis


De peruvian (ook langhaarcavia genoemd) is één van de oudste caviarassen, en komt al ruim een eeuw voor in Europa. Er wordt aangenomen dat ze voor het eerst vanuit Zuid-Amerika via Frankrijk in Europa werden geïntroduceerd.

Peruvian Gedrag


Deze cavia's worden geboren met kort haar en twee rozetten. Volwassen cavia's hebben lang haar met rozetten. Als de cavia groeit, groeit ook het haar. De haren rond het achterste van de cavia kunnen wel 50 cm lang worden. Rond hun gezicht hebben ze lange haren die hun ogen bedekken. Deze cavia's vereisen ervaring! Als ze als huisdier worden gehouden kunnen de haren het beste worden geknipt, de haren moeten regelmatig worden gekamd en deze cavia's hebben regelmatig een bad nodig. Zonder adequate verzorging zal de vacht gaan klitten. Als deze dieren deelnemen aan shows worden hun lange lokken vaak ingepakt (in krulspelden!) om ze schoon te houden. Peruvians hebben de neiging op elkaars vacht te kauwen ('barbering' genaamd) waardoor showcavia's vaak gescheiden worden gehouden.

Peruvian Variëteiten


Peruvians komen voor in veel verschillende kleuren, al is de meest populaire kleur de tricolour (leisteen grijs, crème en wit) of een mix van twee kleuren (leisteen grijs en wit, crème en wit of leisteen grijs en crème).

Peruvian Status


vrij gangbaar

Peruvian afbeeldingen

Yoga Piggie
cavia
Meneer Coco
Ethel
De hitte strelen
Liefde
Perziken houden van het gras !!
Peruaans
Moeder en dochter
Familie
cacao
Mijn baby's

Peruvian te koop


Let wel: Alle dieren die hier staan vermeld, kunnen alleen opgehaald worden. Ze kunnen niet geleverd worden door de verkoper of door Omlet. Als je een dier hebt gekocht, dan krijg je een e-mail met de contactgegevens van de verkoper.
Verkoop hier
Het is gratis
Sorry, er wordt momenteel geen Peruvian te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Peruvian


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.