Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Peruvian Cavia's

Een peruviaanse cavia met ongelooflijk lange bruine vacht Een mooie kleine peruviaanse cavia met lange grijze vacht Een close up van een peruviaanse cavia's mooie kleine neus die uit de lange vacht steekt Een close up van een peruviaanse cavia's mooie kleine roze neus Peruviaanse cavia

Peruvian Geschiedenis

De peruvian (ook langhaarcavia genoemd) is één van de oudste caviarassen, en komt al ruim een eeuw voor in Europa. Er wordt aangenomen dat ze voor het eerst vanuit Zuid-Amerika via Frankrijk in Europa werden geïntroduceerd.

Peruvian Gedrag

Deze cavia's worden geboren met kort haar en twee rozetten. Volwassen cavia's hebben lang haar met rozetten. Als de cavia groeit, groeit ook het haar. De haren rond het achterste van de cavia kunnen wel 50 cm lang worden. Rond hun gezicht hebben ze lange haren die hun ogen bedekken. Deze cavia's vereisen ervaring! Als ze als huisdier worden gehouden kunnen de haren het beste worden geknipt, de haren moeten regelmatig worden gekamd en deze cavia's hebben regelmatig een bad nodig. Zonder adequate verzorging zal de vacht gaan klitten. Als deze dieren deelnemen aan shows worden hun lange lokken vaak ingepakt (in krulspelden!) om ze schoon te houden. Peruvians hebben de neiging op elkaars vacht te kauwen ('barbering' genaamd) waardoor showcavia's vaak gescheiden worden gehouden.

Peruvian Variëteiten

Peruvians komen voor in veel verschillende kleuren, al is de meest populaire kleur de tricolour (leisteen grijs, crème en wit) of een mix van twee kleuren (leisteen grijs en wit, crème en wit of leisteen grijs en crème).

Peruvian Status

vrij gangbaar

Gerelateerde producten

Peruvian afbeeldingen

Peruvian te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Verkoop hier

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Peruvian te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Peruvian

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.