Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De tanden van een gerbil controleren


De tanden van gerbils zijn heel belangrijk voor hun gezondheid. Omdat gerbils veel hard voedsel eten slijten hun tanden. Om dit te compenseren groeien hun tanden hun hele leven door. Als de tanden beschadigen of te lang worden zullen gerbils problemen krijgen met eten en het verzorgen van hun vacht. Het is daarom belangrijk dat u ze in de gaten houdt.


how to check gerbil teeth
Tanden zijn voor gerbils heel belangrijk, dus houd ze goed in de gaten

Zet om de tanden van uw huisdier te controleren het dier bij u op schoot en open voorzichtig zijn bekje. Als dit lastig is kunt u ook voorzichtig de lip een beetje optillen om de staat van de tanden te bekijken. Hieronder vindt u een aantal dingen om op te letten:

 1. Controleer de lengte van de tanden

  De tanden van uw huisdier moeten ongeveer een gelijke lengte hebben. Als een tand duidelijk korter is dan de andere, dan is de tand gebroken. Als het lengteverschil te groot is zal uw gerbil door een dierenarts moeten worden behandeld.


  Een ander probleem kan zijn dat de tanden te lang worden. Dit is helaas niet goed vast te stellen op basis van het uiterlijk van de tanden. De beste manier om dit vast te stellen is door te kijken of uw gerbil misschien moeite heeft met eten. Bied hem wat van zijn favoriete voer aan om te zien of hij het met smaak opeet. Als hij wel interesse in het voer toont maar het niet opeet, dan kan dit duiden op een probleem.


 2. check tooth shape
  De tanden van gerbils horen mooi recht te staan, niet scheef

 3. Controleer de vorm van de tanden

  Staan de tanden van uw gerbil mooi recht? Groeien ze allemaal in dezelfde richting? Als dit niet zo is, dan kan dit erop duiden dat uw gerbil aan de spijlen van zijn kooi knaagt. Scheve en misvormde tanden kunnen problemen veroorzaken met eten en wassen.


 4. Controleer of uw huisdier kan eten

  Tenslotte is een van de makkelijkste manieren om te achterhalen of het gebit van uw gerbils in orde is, door te kijken of hij goed eet. Houd in de gaten hoeveel uw gerbil eet. Eet uw gerbil minder dan normaal, dan duidt dit vaak op problemen met hun tanden en algemene gezondheidsproblemen.


Als er echt iets niet goed zit met de tanden van uw gerbil, dan adviseren we dat u met het dier naar een dierenarts gaat. Vaak is dit maar eenmaal nodig, en uw dierenarts zal meestal informatie kunnen geven over hoe u met het probleem om kunt gaan als het zich weer voordoet. We kunnen niet voldoende benadrukken hoe belangrijk het is om een dierenarts om advies te vragen en niet eerst zelf te proberen het probleem om te lossen. Gerbils voelen net als mensen pijn, en hun tanden zijn heel belangrijk voor ze. Een onjuiste behandeling kan veel pijn veroorzaken en een onaangename ervaring zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties