Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe controleer ik of mijn hamster vlooien heeft?


Vlooien zijn relatief grote parasieten die met het blote oog zichtbaar zijn. Om te controleren of uw hamster vlooien heeft, kunt u met twee vingers voorzichtig de haren van uw hamster scheiden om de haaraanzet te kunnen bekijken. Ziet u een snel bewegend, zwart beestje dat kan springen? Als dat zo is dat heeft uw hamster hoogstwaarschijnlijk vlooien.


Omdat vlooien zich voeden met bloed, kunt u vlooien ook aan de hand van hun uitwerpselen opsporen. Vlooien laten kleine, zwarte 'korreltjes' achter die u voorzichtig uit de vacht van uw hamster kunt verwijderen. Als u dit op wit keukenpapier legt en een paar druppels water toevoegt, zullen ze rood kleuren. Dit komt omdat de uitwerpselen van vlooien bestaat uit verteerd bloed. Als u vlooien heeft gezien en de uitwerpselen heeft onderzocht, dan weet u bijna zeker of uw huisdier last heeft van deze parasieten.

checking for fleas
Vlooien kunnen voor veel ongemak zorgen bij hamsters

Wees u ervan bewust dat de vlooien op huisdieren kunnen overgaan op mensen. Uw hamster heeft de vlooien waarschijnlijk gekregen van andere huisdieren in uw huis. Om vlooien uit te roeien zult u alle huisdieren op hetzelfde moment moeten behandelen. Maar let op - het kan gevaarlijk zijn om voor alle huisdieren hetzelfde vlooienmiddel te gebruiken. Bijvoorbeeld, een vlooienbehandeling voor honden bevat ingrediënten die zeer schadelijk zijn voor cavia's. Controleer de bijsluiter/verpakking daarom altijd goed. Als er niet op vermeld wordt dat het veilig is voor andere huisdieren, gebruik het dan niet voor andere dieren dan het dier waarvoor het bestemd is. Om zeker te zijn is het verstandig om voor elk huisdier een gepaste vlooienbehandeling te kopen.


Om te voorkomen dat uw hamster weer last krijgt van vlooien, is het verstandig om zijn kooi grondig te reinigen. U kunt hiervoor een speciaal desinfecteermiddel voor hamsterkooien gebruiken om er zeker van te zijn dat alle vlooien en hun eitjes zijn uitgeroeid.

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties