Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe controleer ik of mijn hamster mijten heeft?


De mijten die hamsters kunnen hebben zijn erg klein en u zult ze dus waarschijnlijk niet kunnen zien wanneer uw hamster hier last van heeft. Wel zult u het effect kunnen zien dat deze beestjes op de huid van uw hamster hebben. Uw huisdier kan last hebben van erg veel jeuk en zijn vacht zal er rood, schilferig en geïrriteerd uitzien. Uw hamster zal zich waarschijnlijk veel krabben en zijn lichaam tegen dingen in zijn kooi schuren om de jeuk te verlichten. Als uw hamster last heeft van oormijt, dan heeft hij sterk gekleurd oorsmeer en zal hun huis er vrij schilferig uitzien.

De mijten waar hamster last van kunnen hebben zijn klein maar kunnen voor veel ongemak zorgen

U zult deze symptomen misschien zelf kunnen zien, maar de enige manier om zeker te weten of uw hamster last heeft van oormijten is door het door een dierenarts te laten controleren. De dierenarts zal wat huidschilfers onderzoeken met daarvoor bestemde apparatuur. Als u denkt dat uw hamster mijten heeft, ga dan naar de dierenarts.


Om het risico te verkleinen dat een hamster oormijten krijgt, kiezen sommige hamstereigenaren ervoor om het nestmateriaal te bevriezen voordat ze het in de hamsterkooi leggen. Door het vacuüm-verpakte nestmateriaal voor 48 uur in de vriezer te leggen doodt u alle mogelijk aanwezige mijten en hun eitjes. Wees er wel zeker van dat het nestmateriaal weer volledig ontdooid is voordat u het in de hamsterkooi legt. Zorg er ook voor dat het materiaal niet nat is. Hamster knabbelen vaak op het nestmateriaal en het is gevaarlijk wanneer hier schimmel op zit.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties