Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Zijn hamsters nachtdieren?

Ja - hamsters (die als huisdier worden gehouden) zijn nachtdieren. Veel voorouders van deze dieren moesten 's nachts actief zijn, zowel om aan de hitte van de dag te ontsnappen als om te voorkomen te worden opgegeten door roofdieren. Daarom zal uw hamster van nature overdag slapen en 's nachts actief zijn.

are hamsters nocturnal
Omdat hamsters nachtdieren zijn, zijn ze voornamelijk 's nachts actief

Het is geen goed idee om een hamster 's ochtends of in de loop van de middag wakker te maken. Sommige dieren zullen echter in staat zijn hun natuurlijke ritme een beetje aan te passen en al tegen in de namiddag actief te worden. Het is niet in het voordeel van deze dieren om vroeg in de middag wakker gemaakt te worden (net als dat wij het niet leuk vinden om 's ochtends heel vroeg wakker te worden) maar wellicht kunt u hun slaapritme enigszins aanpassen zodat ze ook 's avonds wakker zijn en u ze meer ziet.


Het feit dat hamsters met name 's nachts wakker zijn is iets dat u in uw overweging mee moet nemen wanneer u erover nadenk om een hamster als huisdier te nemen, met name als dit voor kinderen is. Onder andere hierom zijn dierenexperts van mening dat hamsters uitsluitend geschikt zijn voor oudere kinderen (ouder dan elf), omdat zij tot later in de avond wakker zijn. De meeste hamstersoorten kunnen niet met soortgenoten worden gehouden, en zijn dus nog meer dan andere huisdieren afhankelijk van het contact met hun eigenaren.

Reacties:

Gonnie, 3 april 2019

ik heb hier een ding aan in mijn presentatie.