Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.
Tabby cat scratching light up scratching post

Op

Onderzoek

Krabben is wetenschap

Kan technologie de natuurlijke behoefte van katten vervullen? Een krabpaal is een musthave als je de klauwen van de kat (en de bank) in optimale vorm wil houden. Maar wat als technologie de voordelen van krabben naar een heel nieuw niveau brengt? 

Wij hebben gekeken naar de wetenschap achter dit natuurlijke gedrag van katten en daarna hebben we gekeken hoe deze wetenschap ons kan helpen de behoeften te vervullen van het roofdier dat boven je radiator slaapt.

Waarom moeten katten krabben?

cat using tall cat cat scratcher to strop claws
Katten strekken hun hele lichaam uit als ze krabben.

Heb je de kat ooit zien ‘stroppen’? Nee, we bedoelen niet de dodelijke blik die je kat je kan geven als je het lef hebt om haar van de laptop af te tillen. ‘Stroppen’ is een Engelse, technische term die refereert aan het krabben van de kat. En dit krabben levert fysieke en mentale voordelen op. 

In de natuur krabt de kat aan lange, verticale oppervlakken om de hoezen van de nagels te verwijderen en de klauwen kort, scherp en gezond te houden. Door dit te doen kunnen ze zich volledig rekken en daardoor komt endorfine vrij, wat de kat helpt ontspannen.

Waarom trekken felle lichten de aandacht?

cat looking up at a glowing tall cat scratcher
Lichten en bewegingen vangen de aandacht van katten.

Hoe knuffelig je kat ook is, katten zijn van nature goede jagers. Het zit in ze om te jagen, achtervolgen en slaan. En deze vaardigheid biedt de stimulatie en lichaamsbeweging die nodig is voor hun lichaam en brein. 

Een korte scrol op de socials laat je al zien dat katten dol zijn op lasers. En je ziet al gauw dat ze hierdoor niet alleen fit blijven, maar ook nog eens leuk zijn om naar te kijken.

Katten zijn ook dol op de tv. Als je Freek Vonk weleens hebt aangezet, dan zie je dat de kat net zo gefascineerd naar andere dieren kijkt als wij.

Hoe, vroegen we ons af, kunnen we technologie gebruiken om de natuurlijke behoeften en instincten van de kat te vervullen? Kunnen we een product ontwerpen dat alle voordelen van jagen en krabben biedt, en ons mensen helpt om contact te maken met onze kat? 

Ons antwoord begon door te denken aan de manier waarop katten met technologie omgaan en dit inzicht - vrij letterlijk - in één product te bouwen dat elke katteneigenaar zou moeten hebben: een krabpaal. Van daaruit hebben we de Switch ontwikkeld. Een krabpaal met meer dan 1200 onweerstaanbare lichtinstellingen, die net zo aantrekkelijk voor onze ogen zijn als die van de kat.

Hoe kan het krabben voldoening geven?

Switch cat scratcher in comparison to average cat scratcher
20% groter dan de gemiddelde krabber, voor een volledige lichaamsstrekking.

Als katten voldoening willen halen uit hun krabsessie, dan moeten ze hun volledige lichaam en gewicht in de beweging kunnen gooien. Dit betekent dat ze een oppervlak nodig hebben dat hoog en stabiel is. 

Wij hebben data verzameld om te bekijken wat de gemiddelde lengte van een kat is als hij zich volledig uitrekt. Daarnaast hebben we ook gekeken naar andere krabpalen die momenteel te koop zijn. Wij hebben berekend dat we onze krabpaal 20% groter moesten maken, zodat hij 50% groter is dan de gemiddelde kat. Hierdoor hebben zelfs de grootste rassen de ruimte om zich maximaal te strekken. Met zijn 85 cm, is de Omlet Switch 15 cm groter dan de gemiddelde krabpaal. 

Cat leaning against a strong cat scratcher without it toppling
Door het extra gewicht kunnen katten van alle groottes zonder zorgen krabben.

Als katten zelfverzekerd willen krabben, moet een krabpaal hun volledige gewicht kunnen dragen. Onze designers hebben anti-omvaltechnologie ontwikkeld met een binnenkamer die, als hij eenmaal gevuld is met water of zand, de Switch 2.5 kg extra zwaarte geeft en de stabiliteit met 45% verhoogt, zonder het extra transportgewicht en de kosten die daarbij komen kijken. 

Daarnaast hebben we gekozen voor een 100% biologisch afbreekbare sleeve met verticale groeven en een ruwe textuur die het krabben in het wild nabootst. 

De beste krabpaal op, en voor, de planeet

woman assembling a tall durable sisal cat scratching post
100% biologisch afbreekbare, vervangbare sisalhoezen.

Maar ook hier zijn we niet gestopt. Nadat we een krabpaal ontwierpen die groot en stabiel genoeg is om onze katten te helpen ontspannen, vroegen we ons af hoe we deze duurzaam genoeg kunnen maken. Krabpalen worden verscheurd, versnipperd en kapot gemaakt - daar zijn ze immers voor. Maar betekent dat ook dat we ze moeten weggooien? De meeste krabpalen hebben een korte levensduur en eindigen op een gegeven moment op de stort. Daarom vroegen we ons af: kunnen we een krabpaal ontwerpen die kapot kan gaan en toch voor altijd kan leven?

Replacing the sisal sleeve of the Switch cat scratcher
Eenmaal gedragen, vervangt en recyclet u de sisalhoes.

We begonnen met de basis en maakten de keuze voor materialen die bij ons doel passen. De Switch heeft een bamboebasis die harder is dan eiken, waardoor hij nooit vervangen hoeft te worden. Met een volledig vervangbare sisal sleeve die ongeveer elke zes maanden vervangen moet worden, bedachten we dat de Switch je tot 33.5 kilo afval bespaart en 50 kilo CO2 uitstoot tijdens het leven van jouw kat. Dus of je nu voor koffie of crème kiest: de Switch is altijd een groene keuze.

SWITCH, CAMERA, ACTIe

Progress

"Dit tilt scratchen naar een hoger niveau!"

LIAM, UK

Progress

"Het coolste kattenproduct!"

KAITLYN, US

Progress

Baku en Yuki vinden de Switch geweldig

NANDA, Nederland

Progress

‘’De verschillende instellingen vermaken de kat uren lang’’

joyce, Nederland