Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Bijen anatomie

Bijen zijn bijzonder efficiënte honing producerende insecten. Alle bijen bestaan uit drie delen: de kop, het borststuk en het achterlijf. Zoals de meeste insecten hebben ook bijen een sterk exoskelet (het skelet bevindt zich aan de buitenkant van het lichaam).


bee anatomy


De kop

De kop bevat de ogen, mond en antenne die wordt gebruikt om te communiceren. Iedereen weet wel dat bijen een angel hebben, maar wist u dat ze ook een geavanceerde tong hebben om de kwaliteit van de nectar te kunnen proeven?


Het borststuk

Het borststuk bestaat uit drie segmenten onder de kop. Het eerste bevat het eerste paar poten. Het tweede bevat een tweede paar poten en het eerste paar vleugels. Het laatste segment bevat het derde paar poten en het tweede paar vleugels. De vleugels bewegen wel 11,000 keer per minuut waardoor een bij een snelheid van 19 kilometer per uur kan bereiken. Alle segmenten zijn bedekt met haar, die bij werkerbijen langer zijn om pollen te kunnen verzamelen. Darren hebben kortere haren en de koningin heeft er slechts een paar.


Het achterlijf

Het achterlijf bevat het verteringssysteem, de honingzak en, bij vrouwtjes, het voortplantingsorgaan en de angel. De honingzak kan +/- 0.25ml dragen - dus het kost een heleboel vluchten (ongeveer 20,000) om een pot met honing te vullen.Reacties

Er zijn nog geen reacties