Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Waarom verstijft mijn hamster?


Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom uw hamster plotseling tijdelijk stopt met bewegen. Ze kunnen verstijven door angst of omdat ze worden verrast, of ze kunnen stil blijven staan om aandachtig te luisteren naar een onbekend geluid. U wilt de omgeving van uw hamster waarschijnlijk zo voor hem inrichten dat hij een minimale hoeveelheid stress zal ervaren, maar verstijven duidt doorgaans niet op een probleem met zijn gezondheid. Als uw hamster echter zeer vaak plotseling verstijft kunt u voor de zekerheid contact opnemen met een dierenarts.


Wanneer uw hamster plotseling roerloos blijft staan wordt dit vaak veroorzaakt door angst. Is uw hamster net bij u in huis komen wonen, dan is de omgeving vreemd voor hem en zullen er een hoop dingen zijn die hem bang kunnen maken, zoals nieuwe geuren, onbekende geluiden en mensen. Ook als u uw hamster al een tijdje heeft kunnen er dingen zijn die uw hamster nerveus maken. Bijvoorbeeld, blijft uw hamster vaak doodstil staan wanneer de televisie aanstaat? Hamsters hebben een uitstekend gehoor en wanneer ze een hond horen blaffen op tv, een luide knal of een vreemd geluid horen, dan kan dit hen wat angstig maken.

hamsters stay still
Soms kunnen hamsters plotseling stokstijf blijven staan

Als uw hamster stopt met bewegen, dan doet hij dit misschien om zijn zintuigen volop te gebruiken en zo te achterhalen wat er om hem heen gebeurt. Hamsters hebben niet een bijzonder goed zicht waardoor ze op andere zintuigen vertrouwen dan mensen. Wilde hamster blijven roerloos staan om goed te kunnen luisteren naar wat er gaande is, en door stil te blijven staan wordt bovendien de kans verkleind dat een roofdier ze in de gaten krijgt.

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties