Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Mijn hamster knaagt steeds aan zijn kooi


Metalen spijlen van een kooi zijn niet erg goed voor de tanden van hamsters. Ze zijn te hard om door te knagen en het kan voor serieuze tandproblemen zorgen omdat het de tanden kan breken en uit hun normale positie kan duwen. Ook kan veelvuldig knagen aan de spijlen van de kooi verwondingen veroorzaken aan de mond en het gezicht van uw hamster.


Als uw hamster regelmatig aan de spijlen van zijn kooi knaagt, zult u misschien een aantal dingen moeten doen om het leven van uw hamster te verbeteren. Het knagen aan de kooi kan namelijk op een aantal dingen duiden, zoals verveling, te weinig ruimte of overgroeide tanden.


bar rub is painful
Knagen aan de kooi kan verschillende oorzaken hebben

Uw hamster zal zich voor het grootste deel zelf weten te vermaken. Veel mensen raden echter aan een hamster minstens eens per 24 uur uit zijn kooi te halen en met hem te spelen. Als u ziet dat uw hamster aan de spijlen van zijn kooi knaagt, dan is het eerste wat u hiertegen kunt doen het dier uit zijn kooi halen om met hem te spelen. Probeer wat vaker met uw hamster te spelen en kijk of dit ervoor zorgt dat hij minder aan zijn kooi knaagt.


Om het knagen aan de spijlen van de kooi tegen te gaan, kunt u ook proberen of het helpt wanneer u uw hamster iets anders geeft om zijn tanden in te zetten. Hamsters hebben lange tanden die continu groeien. Als hun voer niet hard genoeg is zullen ze op alles wat ze maar kunnen vinden gaan knagen, zoals de spijlen van de kooi. Het kan helpen om voor uw hamster iets aan te schaffen waarop hij kan knagen. Dit is meestal gemaakt van speciaal hout dat veilig is voor uw hamster, en ervoor zorgt dat hun op een veiliger manier slijten.


Als u de bovenstaande opties een aantal dagen heeft geprobeerd maar uw hamster aan de kooi blijft knagen, dan is het probleem misschien de kooi zelf. Het kan zijn dat uw hamster probeert te ontsnappen omdat zijn kooi te klein is. Als hamsters op een plaats zijn waar ze niet willen zijn en er geen weg naar buiten is, dan zullen ze proberen naar buiten te komen door aan de kooi te knagen.


Indien de bovenstaande tips allemaal niet helpen, dan kunt u een groot, glazen onderkomen zonder spijlen voor uw hamster aanschaffen. Vaak zijn dit voormalige aquaria met een redelijk formaat. Controleer echter altijd of het groot genoeg is om als onderkomen te dienen voor uw hamster.

Reacties

Er zijn nog geen reacties