Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe vind ik mijn hamster terug?


Hamsters zijn slimme kleine beestjes die heel goed weten hoe ze kunnen ontsnappen. U zult versteld staan hoe ze in de kleinste plekjes kunnen kruipen en door de kleinste kieren weten te ontsnappen. Wat het lastiger maakt is dat uw hamster voornamelijk 's nachts actief is. Als u uw hamster dus wilt vinden door op zijn geluid af te gaan, zult u moeten wachter tot het donker is.


Een van de belangrijkste dingen waarvoor u moet zorgen wanneer u op zoek gaat naar uw weggelopen hamster, is dat andere huisdieren hem niet eerder zullen vinden dan u. Als u grotere huisdieren heeft dan is uw hamster in gevaar en is het van belang dat u hem zo snel mogelijk vindt. Zodra u door heeft dat uw hamster is ontsnapt, is het eerste dat u moet doen uw andere huisdieren zoals katten, honden, grote vogels en fretten, tijdelijk uit uw huis verwijderen. U kunt er ook voor kiezen om de andere huisdieren in hun kooi te sluiten (zeker katten, honden, fretten, grote vogels en reptielen) en ze samen in een kamer van uw huis te zetten. Controleer deze kamer eerst grondig en kijk of uw hamster zich niet ergens op, onder of in bevindt. Als u zeker weet dat uw hamster zich niet in deze ruimte bevindt, kunt u de andere huisdieren hier uit hun kooi laten (tenzij deze dieren niet samengaan). U kunt uw huisdieren het beste in deze ruimte laten totdat u uw hamster heeft gevonden, omdat zij een gevaar zijn voor een kleine hamster.


Als uw hamster is ontsnapt, dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen voordat u het hele huis op handen en knieën gaat doorzoeken. Hieronder beschrijven we een methode om uw hamster te vangen, maar er zijn nog veel meer manieren om dit te doen.


Geen paniek - er zijn veel manieren om uw ontsnapte hamster terug te vinden

Met een emmertje kunt u uw hamster in een kleine val lokken. Het is belangrijk om een emmertje te gebruiken dat het juiste formaat heeft: een emmertje met een diepte van ongeveer 20-25cm is heel geschikt. Hier kan uw hamster niet gemakkelijk uitklimmen en het zal uw hamster niet bezeren wanneer hij erin valt. Leg op de bodem voldoende zacht nestmateriaal maar ook niet teveel, uw hamster zal anders weer uit de emmer kunnen klimmen.


Vervolgens heeft u iets lekkers voor uw hamster nodig dat u in de val kunt leggen. Dit moet een sterke geur hebben zodat uw hamster het goed kan ruiken en erdoor wordt aangetrokken. U kunt kiezen voor twee schijfjes appel of bijvoorbeeld broccoli. Zorg ervoor dat het voer vers is en blijft: hamsters kunnen ziek worden van overrijp voedsel.


Zorg er dan voor dat uw hamster de bovenkant van de emmer kan bereiken. Het makkelijkste kunt u dit doen door een trap van boeken te bouwen. Zo kan uw hamster de boekentrap oplopen om vervolgens in de emmer op de zachte nestvulling te belanden. Ook kunt u papier op de opening van de emmer leggen en hier de lekkernij voor uw hamster op leggen. Als uw hamster zwaar genoeg is zal hij door het papier zakken en in de emmer terecht komen.


Controleer de emmer een paar keer per dag om te zien of u uw ronddwalende huisdier heeft gevangen. Als een val niet werkt, kunt u meerdere emmertjes in uw woning plaatsen. Ook kunt u het loopwiel van uw hamster ergens neerzetten en er hamstersnoepjes bij in de buurt leggen. Als u 's nachts goed luistert kunt u misschien horen of uw hamster er gebruik van maakt.

listen for your pet
Zet de televisie zacht en vraag aan iedereen in huis stil te zijn, en hopelijk kunt u uw hamster horen rondscharrelen

Om te voorkomen dat uw hamster opnieuw ontsnapt, raden we aan om zijn kooi goed te bekijken om vast te stellen hoe uw hamster heeft kunnen ontsnappen. Het is sowieso verstandig om de kooi van uw hamster regelmatig te controleren om te zien of er geen gaten in de kooi zitten waarlangs uw hamster kan ontsnappen. Hamster kunnen zich door heel kleine gaten wringen en hout en plastic kapot bijten. Als u ergens een plek in de kooi ziet waar uw hamster heeft geknaagd, kan dit een gat worden waardoor uw hamster zal ontsnappen.


Ook moet u goed nadenken over waar u de kooi neerzet. Als u de kooi van uw hamster op een plaats zet met veel lawaai of licht, zal uw hamster deze plaats misschien graag willen verlaten en zal hij dus proberen om te ontsnappen. Bedenk van tevoren of het niet te lawaaierig is op de plek die u in gedachten geeft of dat er andere huisdieren zijn die uw hamster angst kunnen aanjagen. Ga ook na of uw hamster gelukkig is. Heeft hij genoeg afleiding? Is zijn kooi groot genoeg? Als een hamster probeert te ontsnappen kan het zijn dat hij niet gelukkig is in zijn onderkomen.

Reacties:

Gino, 25 februari 2024

Ik heb een hamster en is altijd in 1 hoek van zijn kot aan het springen