Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe vaak moet ik een konijn schoonmaken?


Voor de meeste konijnenrassen geldt dat wanneer de dieren gezond zijn ze zelden hoeven te worden schoongemaakt. Konijnen zijn schone diertjes die het overgrote deel van hun verzorging zelf uitvoeren. Ze likken hun vacht en gebruiken hun poten om bij de lastig te bereiken delen van hun vacht te komen. Ook zullen hun soortgenoten hier meestal graag een handje bij willen helpen. Dit versterkt niet alleen hun onderlinge band maar het draagt er ook toe bij dat de dieren schoon en vrij van parasieten blijven.


De meeste rassen zijn in staat hun eigen vacht schoon te houden

Als uw konijnen veel buiten zijn en een lange vacht hebben, dan kan het nodig zijn dat u zo nu en dan hun vacht moet verzorgen (maar geef uw konijnen geen bad - dit kan namelijk zelfs gevaarlijk zijn voor konijnen). Of en in welke mate dit nodig is, is afhankelijk van het konijnenras dat u heeft en waar u ze houdt. De vacht van angorakonijnen heeft bijvoorbeeld elke dag verzorging nodig!


Controleer regelmatig of het achterste van uw konijnen schoon is. Als dit niet het geval is loopt uw konijn namelijk het risico op de gevaarlijke aandoening myiasis (madenziekte). Dit heeft vaak een dodelijke afloop, dus probeer dit te voorkomen door het konijnenhok zo schoon mogelijk te houden. Ook kunt u met een vochtige doek de vacht zo nu en dan plaatselijk schoonmaken.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties