Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De beste eieren uitzoeken om uit te broeden

Wanneer u veel eieren heeft verzameld, is het tijd om de eieren uit te zoeken die het meest geschikt zijn om uit te broeden. Houd er rekening mee dat 40 tot 80% van de eieren daadwerkelijk zal uitkomen en dat de helft hiervan haantjes zullen zijn. Een goede richtlijn voor het uitzoeken van de eieren is als volgt:

Grootte van het ei
U kunt het beste de eieren uitkiezen die een gemiddelde grootte hebben. Wanneer een ei erg groot is kan het zijn dat het een dubbele dooier bevat (u kunt dit controleren met een schouwlamp). Een gemiddeld kippenei weegt tussen de 53g-63g en een geschikt ei heeft dan ook een gewicht dat hier ergens tussenin ligt.

Small, medium and large eggs.

Een klein, middelgroot en groot ei

Kwaliteit van de schaal
Controleer elk ei goed om er zeker van te zijn dat de schaal volledig intact is. Sommige eieren hebben kleie haarscheurtjes en kunnen beter niet worden uitgebroed. Als u echter geen alternatief heeft dat kunt u scheurtjes herstellen met plakband of nagellak (breng dit alleen aan over de scheurtjes).

A cracked egg.

Een ei met een kapotte schaal dat ongeschikt is om uit te broeden

Afwijkingen van de schaal
Controleer de eieren die u wilt gaan uitbroeden ook op afwijkingen. Dingen waarop u moet letten en die u dient te vermijden zijn eieren met een vreemde, onregelmatige vorm of te ronde eieren.

Strange Eggst

Vreemde eieren die niet geschikt zijn om uit te broeden

Reacties:

Sajjad, 2 januari 2019

vraag. kan broed eieren naar buiten land meenemen buiten Europa. als zo is bezoergen jullie en als niet dan zijn speciale meneer voor senden . is dat mag of niet kunt u a.u.b. mij informeren met vriendelijke groet Sajjad