Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe maakt u de oren van uw konijnen schoon?


Hoewel konijnen doorgaans hun oren schoonmaken, is het toch goed om ze regelmatig te controleren om te zien of zich geen medische problemen ontwikkelen of er sprake is van vuilophoping. Door de oren van uw konijn regelmatig te controleren kunt u eventuele problemen, zoals oormijt, vroegtijdig vaststellen. Er mag geen sprake zijn van afscheiding uit de oren of overmatig oorsmeer. Dit zijn symptomen die erop duiden dat uw konijn iets mankeert (klik hier voor ons hoofdstuk over konijnenziekten).


Zorg ervoor dat er geen water in het oor terecht komt - dit is hun gehoorgang

Als u zeker weet dat uw konijn gewoon een beetje vuil is zonder dat hier een gezondheidsprobleem aan ten grondslag ligt, dan kun u de buitenkant van de oren van uw huisdier schoonmaken met een vochtige doek (waarvan u het niet erg vindt om deze hierna weg te gooien zodat eventuele bacteriën zich niet kunnen verspreiden). Maak de doek vochtig met lauwwarm water, maar zorg ervoor dat deze niet doorweekt is. Als u de doek gebruikt mag erg geen water vanaf stromen want dit in zijn gehoorgang terecht komen.


Veeg met de vochtige doek het oor van uw konijn schoon en dep voorzichtig droog met een andere doek. Gebruik voor het andere oor een nieuwe doek om te voorkomen dat u een infectie van het ene naar het andere oor overbrengt.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties