Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Lekker weer – kan heel akelig zijn voor konijnen


Nu denkt er niemand meer aan de winter en bij de barbecue op een zwoele avond gaan de gesprekken over wie er een boerderijtje in Frankrijk heeft gekocht en of de tomaten al rijp zijn. Maar voor konijnen is de zomer niet altijd leuk en daarom geven wij een tips om hun leven prettiger te maken.


Zorg er tijdens de zomer altijd voor dat uw konijnen het niet te warm krijgen, ze voldoende water hebben en zo min mogelijk kans hebben op madenziekte

Het dieet van uw konijnen bestaat waarschijnlijk voor een goed deel uit gras. Maar als dit niet zo is, voer de hoeveelheid gras dan langzaam op. Een plotselinge verandering in eetpatroon kan ervoor zorgen dat uw konijn last krijgt van diarree.


Controleer in de zomer tweemaal per dag uw konijnen om te zien of ze de zomerhitte goed verdragen. Naast de standaard dagelijkse en wekelijkste controle is het van belang uw konijnen in de zomer regelmatig van top tot teen te inspecteren om zo snel mogelijk eventuele ongewone verschijnselen vast te kunnen stellen. Vliegen, vooral z.g. strontvliegen, kunnen heel gevaarlijke parasieten zijn voor konijnen. Ze leggen hun eitjes en binnen een paar uur komen daar maden uit. Dat lijkt niet zo erg, maar…na een paar dagen beginnen ze zich te voeden door zich in de huid van uw konijnen te graven. Als uw ervoor zorgt dat het onderkomen van uw konijnen schoon is, zal uw konijn zichzelf goed schoon kunnen houden. Hierdoor beperkt u de kans op madenziekte.


Controleer dagelijks het drinkwater van uw konijnen. In de zomer drinken uw konijnen meer en verdampt het water sneller.


Schaduw. Plaats het schaduwzeil zo dat uw konijnen een extra stuk schaduw hebben tijdens hun middagdutje.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties