Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Brrrr! – Denk aan uw konijn


Dit is het weer voor truien en mutsen en konijnen trekken zich er dan ook niets van aan. Ze dragen toch al dikke truien! Maar voor water en voer zijn ze wel van u afhankelijk, dus ga iedere dag een keertje bij ze langs.

Zorg ervoor dat uw konijnen een warm onderkomen hebben in de winter

Belangrijke dingen om in de winter aan te denken:


Water

Water bevriest als het koud wordt. De waterfles in de Eglu is geïsoleerd tegen de kou, maar als het heel erg koud wordt is er toch wel een kans op bevriezing, dus ga dat iedere dag even na. Het is een goed idee om in de winter een extra fles te hebben, zodat u de ene kunt omruilen voor een andere fles, in plaats van dezelfde steeds bij te moeten vullen. Zo krijgen hebben uw konijnen altijd drinken en is de kans minder groot dat de fles breekt als u het bevroren water eruit wilt halen!


Voer

Wees niet verrast als uw konijnen tijdens de koude maanden meer eten. Ze gebruiken een hoop extra energie om warm te blijven. Houd hun gewicht in de gaten en trap er niet in als ze doen alsof ze bibberen om extra lekkere hapjes te krijgen!


Warmte

Anders dan andere behuizingen houdt de Eglu uw konijnen in de winter lekker warm, want dit is het enige hok dat geheel geïsoleerd is. Zorg ervoor dat er altijd voldoende schoon stro in het hok ligt. En als het echt heel koud wordt, haal uw konijnen dan naar binnen.

Bekijk in deze video onze top tips om uw konijnen 's winters aangenaam warm te houden

Reacties

Er zijn nog geen reacties