Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hamster kan niet goed lopen


Als uw hamster niet goed kan lopen zult u waarschijnlijk met hem naar de dierenarts moeten gaan. Hieronder geven we een overzicht van een aantal mogelijke oorzaken, maar voor een goede diagnose is het verstandig een dierenarts te raadplegen.


Vallen en ongelukken - is uw hamster recent gevallen? Als dat zo is kan het zijn dat hij zijn pootje (of pootjes) heeft gebroken. Uw hamster heeft dan de zorg van een dierenarts nodig.


Scheurbuik - als hamsters niet voldoende vitamine C binnenkrijgen kunnen ze last krijgen van scheurbuik. In ernstige gevallen kan deze aandoening ervoor zorgen dat de achterpoten van uw hamster verlamd raken. Zorg ervoor dat het voer dat u aan uw hamster geeft voldoende vitamine C bevat, net als alle andere voedingsstoffen die belangrijk zijn voor hamsters.


watch how hamsters walk
Wanneer uw hamster niet goed kan lopen zal hij waarschijnlijk de zorg van een dierenarts nodig hebben

Beroertes - als uw hamster steeds naar voor en achter wiegt, of zwabbert wanneer hij loopt, dan kan het zijn dat uw hamster een beroerte heeft gehad. In sommige gevallen kan uw hamster hiervan genezen, maar soms is de schade permanent. Een dierenarts kan u misschien vertellen hoe ernstig de beroerte is geweest en in welke mate uw hamster zal herstellen. Als een hamster een beroerte heeft gehad kan het zijn dat hij daarna een normaal leven kan leiden, maar het kan ook zijn dat u hem voortaan moet helpen met eten en drinken. We adviseren met uw hamster naar de dierenarts te gaan wanneer u het vermoeden heeft dat hij een beroerte heeft gehad. Uw dierenarts zal uw hamster niet kunnen behandelen maar hij kan u misschien wel vertellen welke zorg uw hamster nodig heeft.


Uitdroging - als uw hamster plotseling lusteloos is en weinig beweegt dan is de kans groot dat uw hamster ernstig is uitgedroogd, of dan hij een ernstige ziekte heeft. Als uw hamster deze symptomen heeft en u niet het idee heeft dat hij in een winterslaap is beland, dan adviseren wij dat u met uw hamster naar de dierenarts gaat.


Ouderdom - als uw hamster al wat ouder is en hij geleidelijk aan minder is gaan rondlopen, dan kan dit eenvoudigweg verband houden met zijn leeftijd. Net als mensen worden hamsters meestal wat minder actief wanneer ze ouder worden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties