Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Nestmateriaal voor hamsters


U kunt kiezen uit verschillende soorten nestmateriaal, maar sommige kunt u beter vermijden. Klik hier voor een overzicht van nestmateriaal dat wel en niet geschikt is voor uw hamster. Hamsters vinden het heerlijk om te graven en tunnels in hun nestmateriaal te maken. Geeft uw hamster daarom altijd een goede laag nestmateriaal. Dit biedt ze vermaak, houdt ze warm en absorbeert hun ontlasting zodat het makkelijker is om de kooi schoon te maken.


Sommige hamstereigenaren kiezen bewust voor nestmateriaal met een lichte kleur, zodat bloed zichtbaar is. Als u wat bloed ziet, is het altijd verstandig om uw hamster grondig te onderzoeken. Kleine verwondingen en schrammen kunnen thuis worden behandeld, maar grotere verwondingen en bloed in de urine of rond de genitaliën zal door een dierenarts moeten worden onderzocht.


Kies het geschikte nestmateriaal voor uw hamster

U kunt het nestmateriaal van uw hamster op verschillende manieren bewaren. Als u een Qute hamsterkooi heeft met opbergvak, dan kunt u hierin het nestmateriaal bewaren. Wanneer u deze mogelijkheid niet heeft kunt u het nestmateriaal in een gesloten doos bewaren zodat het niet vochtig kan worden. Als u bang bent voor ongedierte, wanneer u uw hamster bijvoorbeeld hooi als nestmateriaal geeft, kunt u het verpakte nestmateriaal 48 uur in de vriezer leggen om eventueel ongedierte uit te roeien. Zo minimaliseert u de kans dat uw hamster last van mijten krijgt. Wees er wel zeker van dat het nestmateriaal volledig is ontdooid voordat u het opbergt of in de kooi van uw hamster legt!

Reacties

Er zijn nog geen reacties