Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoeveel kost het nestmateriaal voor hamsters?


Nestmateriaal voor hamster ligt voor een grote verpakking meestal tussen de €5 en €8. Geef uw hamster veel nestmateriaal in zijn kooi om tegemoet te komen aan zijn natuurlijke graaf-instinct. Er zijn veel verschillende soorten nestmateriaal verkrijgbaar en veel hamster-eigenaren vragen zich af wat het beste is voor hun huisdier. Wat het beste is voor uw hamster is onder experts onderwerp van discussie, maar er zijn een aantal dingen die u moet weten over de verschillende opties die u wat betreft het nestmateriaal heeft. Van alle soorten nestmateriaal dient u uw hamster altijd een ruime hoeveelheid te geven zodat hij de mogelijkheid heeft erin te graven.

Bedding choices
Hamsters vinden het heerlijk om te graven in hun nestmateriaal

Wat u niet moet kopen

Nestmateriaal gemaakt van houtschaafsel van dennebomen of cederhout is niet geschikt voor hamsters. Deze houtsoorten zijn te scherp en kunnen uw hamster schaden. Hout kan te grof zijn en kan ademhalingsproblemen veroorzaken. De enige geschikte houtsoort voor nestmateriaal is espenhout, maar ook dat is niet het meest comfortabele nestmateriaal voor uw huisdier.

Zeer zacht, donzig nestmateriaal ziet er comfortabel uit maar kan problemen veroorzaken wanneer uw hamster het binnenkrijgt. Ook kan uw hamster verstrikt raken in dit soort nestmateriaal en wanneer hij probeert te ontsnappen zelfs zijn pootje breken. Het is daarom beter voor natuurlijke producten te kiezen.

Krantenpapier - dit lijkt misschien een goede en goedkope optie, maar de drukinkt op de kranten kan gevaarlijk zijn voor hamsters.

Nestmateriaal met smaak of geur - ook dit lijkt misschien een goede optie, maar hiervoor kunnen stoffen zijn gebruikt die mogelijk giftig zijn voor uw hamster.

Grit bedoeld voor katten en honden - deze producten zijn schurend en oncomfortabel voor uw kleine zoogdier en schadelijk wanneer hij het binnenkrijgt.


Wat u wel kunt kopen

Nestmateriaal van plantaardige vezels - als u kiest voor een zacht nestmateriaal dan is het belangrijk dat u een product kiest dat is gemaakt van plantaardige vezels. Wanneer uw hamster synthetische vezels binnenkrijgt kan dit uw hamster fataal worden. Als er op de verpakking staat aangegeven dat het product onverteerbaar is, blijf er dan bij uit de buurt.

Stroken papier - nestmateriaal van papier dat geen inkt bevat kan een goede en goedkope optie zijn. Door gebruik te maken van wit of lichtgekleurd papier kunt u ook in de gaten houden of uw huisdier gezondheidsproblemen heeft, zoals te weinig ontlasting of wanneer hij bloedt.

Hooi - of dit een goede optie is hangt af van de hamstersoort die u heeft, met name van de lengte van zijn haar. Als u een hamster met lang haar heeft dan is hooi niet de beste keuze, omdat dit nestmateriaal vast kan komen te zitten in zijn vacht. Ook is het een goed idee om hooi te kopen dat speciaal is bedoeld voor kleine knaagdieren. Vermijd stro. Stro is niet goed voor hamsters omdat het te stug en schurend is en het de ogen en huid van uw huisdier kan beschadigen.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties