Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Een hamster als huisdier... Een mannetje of vrouwtje?


Het hangt af van de hamstersoort die u kiest, maar mannetjes en vrouwtjes hamsters kunnen veel van elkaar verschillen. Lees verder om meer te weten te komen over de voornaamste verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke hamsters per soort.


Goudhamsters

Sommige goudhamster-eigenaren zijn van mening dat mannelijke goudhamsters een kalmer karakter hebben dan vrouwtjes. Vrouwtjes hebben vaak een wat uitbundiger en uitgesprokener karakter. Over het algemeen zijn vrouwtjes groter dan mannetjes. Beide seksen zijn erg territoriaal en moeten vanaf een leeftijd van vijf weken alleen worden gehouden. Ook produceren vrouwtjes meer geur dan mannetjes.

male or female
Het karakter van een mannelijke en vrouwelijke goudhamster kan verschillen

Chinese dwerghamster

In tegenstelling tot de goudhamster, zijn veel mensen van mening dat er geen grote verschillen zijn in het karakter van mannelijke of vrouwelijke Chinese dwerghamsters. Dit geldt ook voor hun formaat. Indien u besluit meerdere Chinese dwerghamsters samen te houden, is het aan te raden uitsluitend voor mannetjes in plaats van vrouwtjes te kiezen. Mannetjes zijn over het algemeen vriendelijker tegen elkaar. Wel moet u erop voorbereid zijn dat wanneer er gevechten mochten uitbreken, de hamsters van elkaar moeten worden gescheiden. Klik hier voor meer informatie over het houden van meerdere hamsters.


Dwerghamsters

Russische dwerghamster

Mannelijke en vrouwelijke Russische dwerghamsters zijn ongeveer even groot. Net als bij de Chinese dwerghamster kunt u ook bij de Russische dwerghamster het beste kiezen voor uitsluitend mannetjes wanneer u besluit meerdere van deze hamsters samen te houden. Mannetjes zijn verdraagzamer naar elkaar en maken minder ruzie dan een groep vrouwtjes.

Dwarf hamster varieties
Voor de dwerghamstersoorten geldt dat mannetjes en vrouwtjes ongeveer even groot zijn

Woestijndwerghamster

Hoewel er minder bekend is over de woestijndwerghamster dan de andere hamstersoorten, lijkt er weinig verschil te zijn tussen beide seksen wat betreft formaat, karakter en andere eigenschappen.


Campbells dwerghamster

Mannetjes en vrouwtjes Campbells dwerghamsters zijn ongeveer even groot. Ook voor deze hamstersoort geldt dat indien u besluit om meerdere hamsters samen te houden, u het beste kunt kiezen voor uitsluitend mannetjes. Vrouwtjes vechten over het algemeen meer met elkaar dan mannetjes.

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties