Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoeveel kost het om een hamster te houden?


Hamsters kosten niet veel geld om te kopen. Het dier zelf moet echter aan het einde van uw hamster-boodschappenlijstje staan. Voordat u het dier aanschaft zijn er de kosten voor de kooi, het nestmateriaal, de speeltjes, een loopwiel, het voer, een waterfles en een voerbakje. Voor al deze benodigdheden samen zult u voor één hamster ongeveer een bedrag van €100 kwijt zijn.


De prijs van goudhamsters en dwerghamster is ongeveer gelijk, tenzij u een soort wilt hebben die moeilijk te krijgen is in uw land. Doorgaans kost een hamster uit een dierenwinkel tussen de €5 en €15, afhankelijk van de zaak en het soort hamster. Er worden een heleboel dieren door dierenwinkels aangeboden, maar onthoud ook dat er voor dezelfde prijs duizenden hamsters in dierenopvangen wachten op een nieuwe eigenaar.


paying for hamsters
In veel dierenopvangen wachten ook hamsters op nieuwe eigenaren

Per week kosten hamsters maar weinig geld, misschien een paar Euro voor wat voer en nestmateriaal. Hamsters zijn kleine wezentjes die niet veel eten en dus ook hun onderkomen maar weinig bevuilen. Het is daarom voldoende om ze eens per dag eten en vers water te geven. Vaak hoeft de kooi niet meer dan eens of tweemaal per week te worden schoongemaakt. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van het formaat van uw hamster, hoeveel hamsters u heeft en hoe groot hun onderkomen is.


Omdat er op de lange termijn grotere kosten kunnen zijn (zoals het kopen van een hok of dierenartskosten) kan het verstandig zijn om elke week wat geld geld opzij te zetten. Ook kunt u ervoor kiezen om een verzekering voor uw dier af te sluiten zodat u niet ineens de rekening voor de dierenarts hoeft te betalen.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties