Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Is een hamster of muis meer geschikt voor mij?


Zowel muizen als hamsters zijn fantastische huisdieren. Er zijn echter een aantal verschillen tussen deze dieren in de manier waarop ze moeten worden gehouden en wat betreft hun karakter. Het is goed hiervan op de hoogte te zijn en hierover na te denken voordat u een van beide aanschaft.


Muizen mogen, anders dan hamsters, niet alleen worden gehouden. Het zijn groepsdieren en u dient daarom twee of meer muizen samen te houden. Muizen zijn kleiner dan de meeste hamsters. Het zijn zeer actieve dieren die een hoop ruimte nodig hebben om in rond te scharrelen. Muizen klimmen en springen door hun onderkomen, en dat is erg leuk om naar te kijken. Hiervoor hebben ze een hoop ruimte nodig. En hoe groter de muis, des te meer ruimte hij nodig heeft.

hamsters or mice
De meeste hamsters die als huisdier worden gehouden, gaan niet samen met soortgenoten. Muizen moeten altijd als paar of in een groep worden gehouden

Een ander verschil tussen hamsters en muizen in de geur. Er zijn mensen die van mening zijn dat hun huisdier weinig geur produceert. Maar met name de eigenaren van muizen laten weten dat de kooi waarin ze hun dieren houden een sterke geur heeft wanneer deze niet regelmatig wordt schoongemaakt. Muizen markeren hun onderkomen met geur om te communiceren. Dit is helaas een vrij penetrante geur en dit betekent dat een muizenkooi vaker moet worden verschoond dan die van een hamster.


Het is afhankelijk van de hamstersoort die u kiest of ze als paar samen kunnen worden gehouden. Ook zijn hamsters vaak groter dan muizen. Het is verstandig om goed na te denken voordat u een dier aanschaft. Waarom wilt u een huisdier en wat kunt u het dier bieden? Hoeveel dieren wilt u hebben en hoeveel plaats heeft u hiervoor? Hoeveel tijd kunt u aan uw huisdier besteden? Door antwoord te geven op deze vragen kunt u achterhalen welk huisdier het beste bij u past.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties