Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Is een hamster of rat meer geschikt voor mij?


Hamsters en ratten zijn heel verschillende dieren en hebben dan ook een verschillende verzorging nodig.

Allereerst: ratten moeten in paren of in een groep worden gehouden, terwijl hamsters doorgaans alleen moeten worden gehouden. Een rat die alleen wordt gehouden is vaak een heel ongelukkig dier. Veel hamsters moeten alleen worden gehouden omdat ze territoriaal zijn, maar ratten hebben een maatje nodig dat ze gezelschap kan houden.

hamsters need room
Veel hamsters moeten alleen worden gehouden

Ten tweede hebben ratten een groot onderkomen nodig om te voorkomen dat ze met elkaar gaan vechten. Ook zijn ratten over het algemeen een stuk groter dan hamsters en hebben daarom meer ruimte nodig. Als ze in een verblijf worden gehouden dat te klein voor ze is, zullen er gegarandeerd gevechten uitbreken.


Ratten zijn dus groter dan hamsters en moeten als paar of in een groep worden gehouden. Dus, heeft u voldoende ruimte om twee ratten te houden? Altijd geldt: hoe groter hun onderkomen, des te beter.

Hamsters are affectionate
Ratten zijn groter dan de grootste hamstersoorten

Sommige eigenaren zijn van mening dat ratten aanhankelijker zijn dan hamsters, maar dit is waarschijnlijk per dier verschillend. Ratten kunnen zeer aanhankelijke dieren zijn die een sterke band met hun eigenaar ontwikkelen en echt op zoek gaan naar de aandacht van hun eigenaar. Ratten zijn bijzonder intelligent en kunnen zeer vermakelijke huisdieren zijn.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties