Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoeveel tijd kost een hamster?


Hoeveel tijd een hamster kost is afhankelijk van de hamstersoort die u heeft. Verschillende hamstersoorten hebben verschillende behoeftes. Om een gepast antwoord te geven op deze vraag bespreken we daarom de drie hamstersoorten die het meest als huisdier worden gehouden.


Goudhamster – goudhamsters moeten alleen worden gehouden. Ze hebben daarom wat meer tijd en aandacht van hun eigenaren nodig dan andere hamsters om gelukkig te blijven. Dit kunt u ze geven door met ze te spelen en knuffelen of door ze uitdaging te bieden in de vorm van een interessant speeltje in hun kooi.


Goudhamsters zijn ook wat groter dan de meeste andere hamsters. Ze hebben daarom wat meer ruimte nodig en hun onderkomen moet daarom wat vaker worden schoongemaakt dan dat van hun kleinere soortgenoten.

Hamsters hebben vermaak en uitdaging nodig

Chinese dwerghamsters en andere dwerghamsters- Chinese dwerghamsters en dwerghamsters zijn kleiner dan de goudhamster en hebben daarom minder voer nodig. Hun kleine formaat betekent echter niet dat ze in een klein onderkomen kunnen worden gehouden. Ze zijn misschien klein maar hebben een hoop energie en hebben de ruimte nodig om dit kwijt te kunnen.


In tegenstelling tot goudhamsters, kunnen dwerghamsters (soms ook de Chinese dwerghamster) redelijk harmonieus samenleven. Sommige mensen zijn zelfs van mening dat deze hamsters gezelschap nodig hebben om gelukkig te zijn. Bedenk wel dat hoe meer hamsters u heeft, des te meer ruimte ze innemen. En mochten er onderling toch gevechten uitbreken, dan moet u afzonderlijke ruimtes hebben om te voorkomen dat ze elkaar zullen bezeren. Ook al lijkt het er in het begin misschien op dat uw hamsters elkaars gezelschap goed verdragen, kan dit in de toekomst veranderen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties