Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Een hamster kopen?


Of u er nu voor kiest een hamster te kopen of te adopteren, het is een grote beslissing waar u van tevoren over moet nadenken. In dit hoofdstuk geven we meer informatie om u te helpen bij het maken van uw beslissing. Lees voor algemene informatie over het aanschaffen van een hamster het hoofdstuk "Is een hamster als huisdier iets voor mij?".


purchasing hamsters
Veel dierenwinkels verkopen hamsters

Als u besluit een hamster te kopen, wees er dan zeker van dat u hem koopt van een dierenwinkel of fokker die het belang van het dier voorop heeft staan. Helaas komt het voor dat hamsters in slechte omstandigheden worden gehouden en doorgefokt. Wees terughoudend met het aanschaffen van een dier dat online wordt aangeboden en waarvan u de huisvesting niet kunt zien. Alarmbellen moeten bijvoorbeeld gaan rinkelen wanneer u ziet dat een verkoper meerdere volwassen hamsters, met name goudhamsters, samen houdt. Deze dieren moeten alleen worden gehouden en als dit niet gebeurt wijst dit er doorgaans op dat er veel dieren in korte tijd zijn gefokt, of dat ze in een stressvolle omgeving moeten leven.


Veel mensen die een hamster aanschaffen overwegen een dier uit een opvang te halen. Een opvang biedt ook vele kleine dieren een tijdelijk verblijf, niet alleen honden en katten. Wilt u weten of de dierenopvang bij u in de buurt ook kleine dieren houdt, bezoek dan hun website of bel ze op om het te vragen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties