Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Wat is het beste moment om een kat te nemen?

Er is geen ontkomen meer aan, u bent gevallen voor deze schattige, spinnende dieren. Maar hoe weet u wanneer het het juiste moment is om een kat te nemen? U zult misschien denken: "wanneer is het nu niet het juiste moment om een kitten thuis te brengen?" Maar wacht, laat u niet te snel verleiden door die grote, mooie ogen. Bedenk eerst goed of dit wel het juiste moment is. Dit zal ervoor zorgen dat u zeker klaar bent voor de verplichting die u aangaat.

Door het juiste moment uit te zoeken, kunt u ervoor zorgen dat uw nieuwe kitten of kat zich snel thuis voelt en beperkt u de hoeveelheid stress tot een minimum. Het is altijd het beste een nieuwe kat in uw huis te verwelkomen wanneer u weet dat u voorlopig in uw huis blijft wonen en geen verhuisplannen heeft. Als u veel verhuist is de kans groot dat uw kat in de war raak en op zoek zal gaan naar zijn vorige woningen.


A tabby cat outside walking along a fense
Een tabby kat op pad

Vermijd het vakantieseizoen

Bepaalde tijden in het jaar zijn niet de meest geschikte momenten om een nieuwe kat te nemen, bijvoorbeeld tijdens vakanties en Kerstmis. Gedurende deze dagen hebben we het vaak erg druk en is het in huis chaotisch.

Een nieuw thuis kan voor een kat of kitten best eng zijn en het is dan ook het beste om uw huisdier naar zijn nieuwe huis te brengen wanneer het er rustig en ontspannen is. Met name rond Kerst zijn veel huizen versierd. Twinkelende lichtjes zijn onweerstaanbaar voor kittens maar deze kunnen gevaarlijk voor ze zijn.


A beautiful tabby cat indoors during the christmas holidays
Een prachtige tabby kat tijdens de Kerstdagen

Kies een rustige dag uit om uw nieuwe kat thuis te brengen

Indien mogelijk, breng uw kat dan naar zijn nieuwe huis aan het begin van een weekend. Als u kinderen heeft is het verstandig om het dier thuis te brengen wanneer uw kinderen op school zijn. Dit geeft uw kat wat tijd en rust om zich thuis te gaan voelen.


Two adorable young kittens resting in their basket one yawning
Twee schattige, vermoeide jonge kittens samen in hun mandje

Door uw nieuwe huisdier aan het begin van een weekend thuis te brengen, heeft u meer tijd om met uw kat door te brengen en voor hem te zorgen terwijl hij went aan zijn nieuwe thuis.Reacties

Er zijn nog geen reacties