Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Konijnen kunnen rare dingen doen:


Boksen

Als uw konijn met zijn voorpoten tegen u gaat ‘boksen’ als u dichtbij wilt komen, dan betekent dit dat hij wil dat u uit de buurt! Dit komt voor bijeen vrouwtje dat jongen heeft of bij een mannetje dat u als bedreiging ziet.


Met zijn kin wrijven

Als uw konijn met zijn kin tegen dingen aanwrijft, markeert hij zijn territorium. Er zitten geurklieren op zijn kin en hoewel de lucht die die afscheiden andere konijnen precies laat weten wat van wie is, kunnen mensen er gelukkig niets van ruiken!

Konijnen hebben een aantal - in onze ogen - vreemde gewoontes

Cirkelen

Als een ram op zoek is naar een vrouwtje loopt hij in kringen rond en maakt een vreemd, dreunend geluid.


Schemeractief

Konijnen zijn schemeractief, wat inhoudt dat ze ‘s morgens en ‘s avonds het actiefst zijn. Dat betekent dus dat ze u ‘s ochtend en ‘s avonds het liefst zien verschijnen!


Platliggen

In een laatste, vaak vergeefse, poging om zich voor een roofdier te verstoppen drukt een konijn zich plat tegen de grond om te doen of het er niet is! U kunt dat een nieuw konijn zien doen als u over hem heen leunt, omdat hij denkt dat u een gevaar vormt.


’Dood liggen’

Dat betekent gewoon dat een konijn zich lekker voelt. Zo op zijn rug, met zijn poten uitgestrekt, kan hij er heel overtuigend dood uitzien!


’Klaar voor alles’

Omhoog zitten met open ogen, een snuffende neus en gespitste oren.


Gillen

Een heel bang konijn.


Sproeien

Mannelijke konijnen of rammen wrijven niet alleen hun kin tegen dingen aan om hun territorium te markeren, ze sproeien ook urine – tegen hun hok, tegen een stoel of zelfs tegen u aan!


Stampen

Als een konijn denkt dat het in gevaar is stampt het met zijn achterpoot op de grond. Dit is een instinct van konijnen die in holen leefden. Het gestamp waarschuwt andere konijnen voor het gevaar.Reacties:

Er zijn nog geen reacties