Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe maakt u uw tuin veilig voor konijnen?


Een gehele tuin konijn-proof maken kan heel lastig zijn, maar het is mogelijk. Er zijn een aantal dingen waarover u na kunt denken - hoe groot wil ik de ruimte voor mijn konijnen maken? In welke mate ben ik bereid mijn tuin aan te passen? Groeien er planten of bloemen in de tuin die schadelijk zijn voor konijnen?


Door uw tuin konijn-proof te maken geeft u uw dieren veel bewegingsruimte. Maar ook buitenrennen zijn een veilig alternatief

Een tuin volledig veilig maken voor konijnen is behoorlijk lastig. Er zijn planten die gevaarlijk kunnen zijn voor uw konijnen, maar er kunnen ook roofdieren op de loer liggen, zelfs in stadstuinen. Ook moet u ervoor zorgen dat uw konijnen niet een gang naar buiten graven en moet u erop letten dat er bijvoorbeeld geen tuingereedschap of bloempotten op ze kunnen vallen. U zult uw konijnen steeds in de gaten moeten houden wanneer ze buiten zijn en regelmatig controleren of de omheining in orde is.


Het is daarom vaak eenvoudiger om een deel van uw tuin voor uw konijnen in te richten. Ook kunt u kiezen voor een grotere buitenren, die u aan het hok kunt verbinden met Omlets Zippi tunnelsysteem.


Ook als u een deel van uw tuin voor uw konijnen wilt inrichten, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden:

  • Ontsnapping voorkomen: konijnen zijn ontsnappingsprofessionals. Ze kunnen hun weg naar buiten tunnelen en knagen en passen door de kleinste doorgangen. U zult een omheining moeten opzetten en regelmatig controleren of uw konijnen geen tunnels maken.

  • Pesticiden etc. - konijnen kunnen sterven als ze pesticiden, meststoffen, bestrijdingsmiddelen, schimmelbestrijdingsmiddelen, slakkenkorrels of rattengif binnenkrijgen.

  • Giftige planten verwijderen - als u twijfelt of een bepaalde plant giftig is, verwijder hem dan voor de zekerheid uit uw tuin of zorg ervoor uw konijnen er niet bij kunnen.

  • Zorg ervoor dat er geen zware dingen op uw konijnen kunnen vallen, zoals bloempotten of tuingereedschap dat tegen een muur staat.

  • Toegang verhinderen - net zoals u wilt voorkomen dat uw huisdieren naar buiten kunnen, wilt u ook voorkomen dat roofdieren binnen kunnen komen. Overdag zullen dit met name katten en honden zijn, en 's avonds steenmarter en vossen. Het is daarom het veiligst om uw konijnen in een veilige, roofdier-proof ren te houden waarin ze voldoende schuilplaatsen hebben.

  • Laat uw konijnen 's avonds niet in de tuin tenzij ze een veilig konijnenhok hebben.

  • Gebruik geen tuinmachines als uw konijnen los in de tuin lopen.


Een konijnenren is een verrijking voor de leefomgeving van uw konijnen. Hierin kunnen uw konijnen veilig van uw tuin genieten. De konijnenrennen van Omlet kunnen naar wenst worden vergroot om bij uw tuin te passen. Bekijk onze konijnenrennen in onze konijnenshop.


Als u uw konijnen meer ruimte wilt geven dan ze momenteel hebben, dan kunt u kiezen voor een renuitbreiding voor uw Eglu of uw bestaande ren verbinden met een grotere ren door middel van ons Zippi tunnelsysteem voor konijnen. Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties