Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Brr - Vergeet uw cavia's niet

Het wordt nu echt weer koud. De Eglu is goed geïsoleerd en als er een goede laag hooi in ligt zal het voor uw cavia's een aangename plek zijn. Toch is het waarschijnlijk het beste om uw dieren naar binnen te brengen als het echt koud wordt. Er is minder gras, het is dus weer tijd om naar de supermarkt te gaan om groente te kopen! Laat uw cavia's niet op het bevroren gras lopen. Als ze dit gras opeten zal hun maag van streek raken (om dezelfde reden mag sla ook niet rechtstreeks uit de koelkast aan cavia's worden gevoerd).

winter eglu
Uw cavia's zullen 's winters waarschijnlijk minder buiten zijn. Maar het is wel fijn voor ze als ze de mogelijkheid hebben - we hebben immers allemaal daglicht nodig! Als het weer het toelaat is het het beste om het deurtje naar de ren van het Eglu caviahok 's ochtends te openen en 's avonds te sluiten

Vergeet niet dat het drinkwater kan bevriezen. Vervang het water daarom regelmatiger. Het is het makkelijkste om twee drinkflessen te hebben en deze af te wisselen. Breng water in een nieuwe fles, in plaats van het ijs uit de fles uit het hok te moeten breken. Het kan een goed idee zijn om in de winter vitamine C toe te voegen aan het drinkwater van uw cavia's. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een vitamine C tablet in het drinkwater op te lossen.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties